Social

#rent a car #inchiriere masina #masina

Cum sa nu fii pacalit de o companie de rent a car

Exista mai multe plangeri din partea clientilor despre companiile de inchirieri auto. Cel mai adesea plangerile se refera la cozi lungi, tactici agresive de vanzari si o serie intreaga de taxe suplimentare care apar atat la ridicare cat si la predarea masinii. Pentru a nu intampina astfel de probleme, este indicat sa apelezi la o companie de incredere precum Ascar. In cazul in care totusi te lovesti de o companie de inchirieri auto mai putin serioasa, iti vom oferi cateva sfaturi care te ajuta sa eviti anumite neplaceri.

Cea mai mare problema cand inchiriezi o masina este costul asigurarii suplimentare, care se presupune ca scade taxa pe care trebuie sa o platesti in cazul in care deteriorezi masina pe perioada contractului de inchiriere, dar exista mai multe costuri suplimentare precum combustibil, sofer aditional, scaun pentru copii, si asa mai departe.

Cand au fost intrebate de ce recurg la un astfel de comportament, unele companii de rent a car au spus ca e vina firmelor concurente, care se promoveaza cu preturi mici pentru a aparea printre primele pe site-urile de comparare de pret. Astfel, taxele suplimentare sunt aflate de clienti abia in momentul platii, sau inainte de semnarea contractului cand deja sunt convinsi de discursul bine pus la punct al agentului de vanzari. Acesta este un model de afacere nebuna, care duce la furie, suparare si reprezentari false ale agentilor locali. Nu mai exista zilele in care un client prezenta pur si simplu voucherul, semna un acord de hartie, si putea sa plece la drum cu masina. Acum totul s-a transformat intr-o batalie de vointe la biroul de inchiriere.

Politica de combustibil plin-gol

Politica de combustibil prin care platesti in avans pentru un rezervor plin si sa poti returna masina aproape goala, este un castig placut pentru companii, deoarece clientul plateste aproape de doua ori pretul de la benzinarie, si exista sansa ca acesta sa se intoarca cu el consumat doar pe jumatate. Aceasta metoda este destul de raspandita in Spania. Asa ca daca te gandesti sa inchiriezi o masina de acolo, nu accepta aceasta politica.

O companie buna de inchirieri auto ar trebui sa iti ofere acoperire daca, de exemplu, masina este deteriorata din cauza unui drum, a unei pietre de pe sosea, sau a unei curbe alunecoase. O companie neserioasa va incerca sa pretinda neglijenta din partea soferului si sa perceapa costul total al acestor daune. Majoritatea companiilor de rent a car cer acum taxe pentru esecul ambreiajului pe perioada inchirierii, chiar daca ai condus numai 50 de km.

Sa nu platesti pentru un upgrade

Nici o companie cu reputatie buna nu ar trebui sa te puna sa platesti pentru un upgrade auto, daca nu poate furniza modelul de autovehicul rezervat. Agentii vor incerca adesea sa te faca sa alegi o masina mai mare si mai scumpa, spunand ca portbagajul este prea mic pentru a pune bagajele. Refuza toate incercarile lor de a te convinge sa platesti pentru un upgrade, si asigura-te ca nu exista nici o taxa ascunsa in documentele de inchiriere. Odata ce contractul este emis, citeste-l cu atentie inainte de a parasi biroul. Daca exista taxe pe care nu le intelegi, intreaba despre ce este vorba. In cazul in care totalul este mai mare decat cel tiparit pe voucher, este posibil sa fie vorba de asigurari optionale. Trebuie sa contestezi aceste elemente imediat, pentru ca altfel va trebui sa le platesti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea