Social

# joc ruleta #reguli ruleta #ruleta

Cum sa joci la ruleta. Reguli pe care trebuie sa le stii pentru a avea succes

Pentru un joc atat de simplu, ruleta este pur si simplu captivanta. Tot ce trebuie sa faci este sa pariezi pe locul in care bila va ateriza si apoi sa urmaresti unde va ateriza aceasta.

 

Insa, pe cat pare de simplu si de distractiv, pentru a avea sanse maxime de castig este important sa stii regulile de joc, dar si cateva trucuri care sa te ajute sa fii un castigator.  Prin urmare am pregatit pentru tine un mic ghid despre cum sa joci la ruleta pentru a fi sigur ca nu faci greseli.

Reguli pe care sa le stii cand joci la ruleta

O roata de ruleta consta intr-un disc rotativ cu diviziuni in jurul marginii sale, care se invarte in jurul bazei unui bol. O bila este invartita in jurul exteriorului bolului pana cand, in cele din urma, bila si roata se opresc iar bila intra intr-una dintre diviziuni.

Diviziunile din jurul rotii sunt numerotate de la 1 la 36 intr-un model aparent aleatoriu si alterneaza intre rosu si negru. In plus, exista o diviziune verde numerotata cu 0. Numai la mesele americane exista o a doua diviziune verde suplimentara marcata cu 00 si, in mare parte, acest lucru face ca versiunea americana a ruletei sa fie o propunere mai proasta din punct de vedere financiar decat jocul european.

Inainte de a arunca bila, jucatorii pariaza pe numarul care va iesi, asezand jetoane pe un covor de pariuri, locatia exacta a jetoanelor indicand pariul pe care il fac. Ruleta este un joc de origine franceza, iar pe o masa traditionala, termenii francezi de pe zona de pariere sunt inca folositi chiar si in zonele anglofone.  

Pariurile la ruleta

O mare parte din interesul pentru ruleta deriva din numarul de pariuri diferite care pot fi facute si din cotele asociate acestora. Pariurile de baza sunt aceleasi pentru toate formele de ruleta moderna. Mai jos este prezentata o lista a tuturor pariurilor disponibile, clasificate in functie de cotele asociate pariului. Pentru a fi mai simplu am enumerat atat termenii englezi, cat si pe cei francezi, dar si semnificatia acestora din romana.

Pariuri egale

  • Red/ Rouge: un numar rosu
  • Black / Noir: un numar negru
  • Even / Pair: un numar par
  • Odd / Impair: un numar impar
  • Low bet / Manque: numerele 1 - 18 (Manque inseamna "ratat" in franceza si este folosit cand minge nu reuseste sa treaca de 18)
  • Pariul mare / Passe: numerele 19 - 36 (Passe este numit astfel deoarece a "trecut" de punctul central).
  • 2 la 1
  • Prima duzina / Premiere douzaine: numerele 1 - 12 (Pe covorasul de tip francez, patratul marcat 12P)
  • Middle dozen / Moyenne douzaine: numerele 13 - 24 (pe covorasul in stil francez, patratul marcat 12M).
  • Ultima duzina / Dernier douzaine: numerele 25 - 36 (pe covorasul in stil francez, patratul marcat cu 12D).
  • Column bet / Colonne: o coloana de 12 numere (patratul special de la capatul uneia dintre cele trei coloane de 12 numere).

Cote mai mari

  • 5 la 1 - Pariul pe linie / Sixain: 6 numere (Plasati miza la intersectia marginii a doua randuri de trei numere pentru a paria pe aceste doua randuri)
  • 8 la 1 - Corner bet / Carre: 4 numere (plasati miza la intersectia unui patrat de patru numere).
  • 11 la 1 - Street bet / Carre simple sau Transversale: un rand de 3 numere (La jumatatea liniei care formeaza capatul randului de trei numere pe care se pariaza).
  • 17 la 1: Split bet / En Chaval: o pereche de numere (Plasati miza peste linia care imparte cele doua numere pe care se pariaza).
  • 35 la 1: Straight up / En plein: un singur numar (Se plaseaza miza in casuta care indica numarul in cauza. Este permis sa se parieze pe zero)

Pariurile pe sase numere sau mai putin sunt denumite "Inside bets" (Pariuri interioare). Pe de alta parte, pariurile pe 12 sau mai multe numere se numesc "Oudide bets" (pariuri exterioare).

Regulile ruletei europene

Presupunand ca toate pariurile posibile au fost intelese, Ruleta este in esenta un joc banal de simplu de jucat. Pentru fiecare tura, odata ce toate pariurile au fost plasate folosind jetoane colorate pentru a distinge fiecare jucator, crupierul opreste pariurile, invarte roata si arunca bila in directia opusa. Cand bila se opreste intr-unul dintre sloturi, crupierul anunta rezultatul, colecteaza toate pariurile pierdute si plateste profitul castigatorului.

Exista reguli optionale suplimentare pe care unele cazinouri si case le joaca. Atat regula La Partage, cat si regula ruletei En Prison reduc efectiv la jumatate avantajul cazinoului la pariurile de bani egali. Daca jucati acasa, decideti de la inceput daca urmezi una dintre cele doua reguli. 

Regula "En Prison" (Inchisoare)

Aceasta este o regula de ruleta care poate fi aplicata doar la pariurile pe bani egali. Atunci cand apare un zero, jucatorul are doua optiuni:

  • Sa recupereze jumatate din pariu si sa piarda cealalta jumatate.
  • Sa lase pariul (en prison = in inchisoare) pentru urmatoarea invartire a rotii de ruleta pentru un pariu de tip totul sau nimic. Daca la urmatoarea rotire apare din nou zero sau nu se potriveste cu pariul incarcerat, atunci intregul pariu este pierdut. In caz contrar, daca rezultatul rotirii urmatoare se potriveste cu pariul, banii jucatorului sunt returnati.

Regula "La Partage” (Partajul)

Regula “la partage” este similara cu regula “en prison”, doar ca in acest caz jucatorul nu are nicio optiune atunci cand apare un zero si pierde pur si simplu jumatate din miza.

Acum ca stii care sunt cele mai importante reguli ale jocului, poti incepe sa joci la ruleta, fie ca este un joc amical sau unul pe o miza reala. Indiferent de tipul jocului insa, realitatea este numai una: jocul este extrem de captivat si te va prinde de indata.

FOTO:  pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea