Social

#cadou #alegere cadou #cadou ideal

Cum sa gasiti cadoul ideal

Cadoul ideal pentru o femeie, un barbat, un copil... este uneori greu de gasit. Fie ca este vorba despre prietena voastra, sot, copii sau alti cunoscuti; De cate ori nu ati ramas fara idei de cadouri? Nu stiti ce sa oferiti? Nelinistea ca veti ajunge cu mainile goale creste din ce in ce mai mult... In continuare va vom prezenta cinci reguli de urmat pentru a gasi cadourile viselor sale si un site de unde puteti comanda rapid un cadou pentru a scapa de aceasta ”povara”!


Regula nr. 1: Cunoasteti gusturile persoanei!

Aceasta este regula majora care trebuie aplicata in toate cazurile. Imaginati-va ca nu va place fotbalul, dar veti primi cadou de la un prieten, doua bilete pentru a vedea un meci... Recunoasteti ca nu veti fi prea incantata de acest cadou... Ei bine, pentru a evita acest gen de situatie si pentru a sti ce sa oferiti, este suficient sa respectati doua principii:

  • Faceti un brainstorming

Apelati la o metoda veche, dar buna, care si-a dovedit eficienta. Notati pe hartie toate ideile care va vin in minte cand va ganditi la persoana respectiva. Ce ii place? Ce are? Care ii sunt obiceiurile?

  • Sunati un prieten apropiat

De fapt, asa cum spunea Jean Pierre Foucault in ”Cine vrea sa fie milionar”, uneori este necesar sa apelezi la un(o) prieten(a). Ar trebui, daca este posibil, sa alegeti o persoana care o cunoaste bine si care ar putea sa va spuna sigur daca ii va placea sau nu cadoul, sau sa va dea idei.


Regula nr. 2 : Ascultati destinatarul cadoului!

Va petreceti timpul cu destinatarul cadoului? Uneori, fara sa ne dam seama, spunem lucruri foarte utile. Aceste mici fraze sunt indici de necontestat. Acestea va vor ajuta sa gasiti cu usurinta ceea isi doreste persoana respectiva, sau ce ii place. Prin urmare, ascultati cu atentie!

Ar trebui sa va concentrati pe fraze de genul: "imi place", "este frumos", "daca as putea sa imi ofer asta"... Si da, este usor sa detectati apelurile pe care el/ ea vi le transmite.


Regula nr. 3: Cautati lipsurile!

Mergeti des la aceasta persoana? Sau traiti sub acelasi acoperis? Atunci, incercati sa cautati ce ii lipseste. De fapt, uneori, un cadou util va face persoana fericita. Atentie, ca nu vorbim despre ultima moda de aspirator, ci de un cadou de care persoana are nevoie. De exemplu, in cazul in care persoana are o pasiune, oferiti-i ceva legat de aceasta pasiune de ce are nevoie ...


Regula nr. 4 : Solutii ajutatoare!

In orice caz, chiar daca ati urmat sfaturile de mai sus si tot nu ati putut gasi ceva interesant, puteti opta pentru o solutie ajutatoare si cat se poate usoara. Ofertele on-line sunt cat se poate de comode si prezinta o gama extrem de variata de produse, special adaptate pentru orice ocazie, persoana sau preferinta. Rasfoiti site-uri de cadouri de genul www.tululu.ro unde puteti sa gasiti o idee potrivita, si daca ai gasit ceva potrivit poti comanda online livrarea sa se faca la tine sau direct la sarbatorit, putand programa chiar si data livrarii. Cereti ajutorul prietenilor pe facebook sau rasfoiti forumuri unde sunt discutii cu idei de cadouri.

In ultimul timp e le moda daruirea de carduri cadou de la anumite magazine si astfel fiecare isi poate alege singur cadoul.

In orice caz, daca optati pentru aceste solutii, trebuie sa aiba legatura cat mai mult posibil cu gusturile persoanei.


Regula nr. 5: Regula primordiala pentru a alege un cadou ideal!

In cazul in care, in ciuda tuturor acestor eforturi, nu stiti ce sa luati, sau optati pentru un cadou de care nu sunteti sigura... nu uitati un lucru: Mai important decat cadoul este gestul!

Publicitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea