Social

#marginalizare sociala #tigara tutun #tigara electronica

Cum sa eviti marginalizarea sociala ca fumator de tigara din tutun

In mod cert marginalizarea este prezenta si fie ca vrei, fie ca nu, o vei resimiti din partea celor care nu fumeaza. La inceput s-ar putea sa ti se para neimportant, insa poti rata o serie de experiente sociale, cunoasterea de oameni noi, sau accesul in zone private unde nu este admisa prezenta fumatorilor.

 

Consecintele fumatului mai mult ca sigur le cunosti si la fel de sigur le ingnori mai ales daca esti inca foarte tanar. Cu atat mai mult, persoanelor trecute de o anumita varsta le va fi din ce in ce mai diminuata puterea de munca datorita efecutului nociv al fumului de tigara inhalat. Si acestia din urma sunt predispusi pe langa riscul la care se supun din punct de vedere al sanatatii si la excluziune sociala care se datoreaza in primul rand mirosului urat al fumului de tigara, dar si a refuzului partenerilor sociali de a deveni fumatori pasivi.

Pentru toate aceste neajunsuri poti sa gasesti extrem de rapid solutia accesand alternativa net pozitiva pe care ti-o ofera o tigara electronica. Sigur ca vei fi cel putin contrariat in privinta acestei schimbari, insa daca vei avea curiozitatea sa cauti sau sa intrebi direct intr-un magazin de tigari electronice dedicat acestor produse despre beneficiile si modul lor de utilizare, lucrurile se vor simplifica rapid.

Este foarte important sa-ti dirijezi de la bun inceput atentia spre produse autentice si care sunt vandute de un magazin autorizat. Nu fi deloc incantat de asa-zisele oferte pe care le poti gasi in anunturi publicitare online. Orice pret care ti se pare cel putin atragator atrage cu sine riscul utilizarii unor produse de tip tigara eletronica sau MOD-uri, atomizoare, clearomizoare si in special lichide tigara electronica, baze si arome concentrate care pot avea o calitate precara.

Drumul pana la un magazin de tigari electronice nu poate fi atat de lung pentru ca in prezent in Bucuresti firma Vapes-One este prezenta in cele mai mari cartiere ale orasului. Magazinele sunt primitoare si pun la dispozitie personal calificat in vanzarea acestor dispozitive electronice, precum si produse din gama de consumabile de tip lichide si arome concentrate, nicshot, sau produse dedicate pentru DIY (Do It Yourself) atat de apreciate de vaperii avansati.

Cum de regula concurenta nu sta prea mult pe ganduri, vei gasi voci care sa sustina ca o tigara electronica este daunatoare pentru sanatate, insa uita sa spuna care sunt riscurile fumatului. Sunt deja prea multi ani de cand aceasta varianta pentru inlocuirea si renuntarea la fumat este prezenta in piata dispozitivelor anti-fumat si inca nu exista vreo dovada concreta ca ar putea cauza agravarea starii de sanatate a celor care o utilizeaza.

Cum nimic nu este perfect, nimeni nu poate sustine ca tigara electronica este perfecta, insa utilizarea sa in scopuri anti-fumat este net benefica oricarui fumator care va elimina din strat elemente chimice distrugatoare pentru sanatatea sa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea