Este important sa stii ca textura capsunilor congelate va fi diferita fata de cea a celor proaspete atunci cand sunt dezghetate, asa ca sunt mai potrivite pentru smoothie-uri, sosuri sau alte retete culinare. In plus, exista o multitudine de deserturi fara coacere in care poti folosi capsuni congelate.
Pentru a inceput, trebuie sa pregatesti fructele. Spala si usuca bine capsunile, apoi indeparteaza codita prin a taia un mic cerc in jurul ei cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, feliaza-le in jumatati, sferturi sau in felii mai groase, in functie de preferinte. Daca intentionezi sa le utilizezi intregi, poti sa le congelezi asa cum sunt.
Pentru a congeleza capsunile feliate, aseaza-le pe o foaie de copt asigurandu-te ca nu se ating intre ele. Pune foaia de copt in congelator si lasa capsunile sa se intareasca complet, ceea ce dureaza aproximativ trei ore. Dupa aceea, transfera capsunile in pungi de congelare etanse si inchide-le bine. Pune pungile inapoi in congelator si repeta procesul pentru alte fructe de padure pe care doresti sa le congelezi.