Social

Cum să avem un abdomen plat

Există trei elemente-cheie care trebuie luate în considerare pentru a avea un abdomen plat : o bună digestie, un nivel bun de bacterii "prietenoase" în sistemul digestiv şi o dietă alimentară bazată pe alimente neprocesate chimic. Digestia începe din creier Digestia începe din creier, în momentul în care ne decidem ce să mancăm, şi continuă cu mestecatul. Mancarea trece apoi în stomac, intestinul subţire şi apoi în colon. Scopul principal este o bună mestecare a hranei. Dacă alimentele sunt bine mestecate, se combină cu sucurile digestive, precum enzima amilaza, care are rolul de a dizolva carbohidraţii, proteaza, care se ocupă de dizolvarea proteinelor, şi lipaza, care se ocupă de grăsimi. Dacă alimentele nu sunt mestecate bine, organismul nu poate absorbi nutrienţii necesari pentru ca hormonii să îmbunătăţească metabolizarea grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor. Stomacul se va balona, pentru că bucăţile mari de alimente stau pe tractul gastrointestinal. Echilibrul în stomac este esenţial Aceste bacterii se află în stomac şi ajută la digerarea alimentelor. În stomac există bacterii bune şi bacterii rele. Printre bacteriile prietenoase se numără probioticele sau lactobacillus acidophilus, bifidobacterium bifidum şi streptococcus yhermophilus. Bacteriile bune au rolul de a normaliza timpul de tranzitare a alimentelor în colon, de a ajuta la digerarea nutrienţilor, de a crea un mediu alcalin care nu permite instalarea microbilor, de a manipula vitaminele din complexul B care ajută la metabolizarea proteinelor, grăsimilor şi a carbohidraţilor. Dacă în organism există un deficit de bacterii prietenoase, sistemul digestiv nu funcţionează la nivel optim. În plus, încep să se dezvolte microbii de candida, care eliberează toxine ce pot provoca ameţeli, dureri de cap, greaţă, balonare, indigestie şi oboseală constantă. Alimentele neprocesate sunt cele mai bune Consumaţi alimentele cat mai aproape de starea lor naturală, neprocesate, pentru a furniza organismului fibre care ajută la prevenirea constipaţiei. În momentul în care apare constipaţia, stomacul se balonează. Măriţi consumul de alimente proaspete, fructe şi legume, pentru a creşte nivelul de fibre solubile şi insolubile. Fibrele insolubile nu conţin calorii, nu pot fi absorbite de stomac şi ajută digestia. Pe langă un regim alimentar cat mai natural, este necesar să faceţi exerciţii fizice, orice tip de sport care contribuie la arderea caloriilor, la îmbunătăţirea digestiei şi la evitarea instalării constipaţiei. Alimentele necesare unei bune digestii: - Mere, pentru creşterea nivelului de fibre; - Iaurt degresat, pentru creşterea nivelului de bacterii prietenoase; - Grepfrut, pentru creşterea nivelului de vitamine B; - Varză acră, pentru mărirea ritmului tranzitului intestinal; - Broccoli, pentru a furniza nutrienţi necesari hormonilor care produc enzime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea