Social

#productivitate angajati #angajati #companie

Cum poti creste productivitatea angajatilor din compania ta

Productivitatea angajatilor este extrem de importanta pentru orice antreprenor care isi doreste ca si compania sa prospere, dar si angajatii sa fie fericiti. Este bine de stiut faptul ca, daca angajatii sunt motivati prin diferite modalitati, vor da randament maxim in munca si vor fi in acelasi timp si loiali companiei. Cu toate acestea, nu multi angajatori isi dau seama cum pot sa motiveze angajatii si cred ca au incercat toate modalitatile posibile.

 

Asadar, daca ai si un employer branding bine pus la punct si ai reusit a atragi deja oameni potriviti in firma ta, iata cateva modalitati prin care le poti mentine sau chiar creste productivitatea:

Aplicatii, echipamente si programe usor de folosit si eficiente

O modalitate prin care poti creste productivitatea angajatilor ca si angajator este sa le oferi conditii de munca foarte bine. Astfel, echipamentele si programele pe care le folosesc trebuie sa fie de ultima generatie si sa functioneze foarte usor si sa fie intuitive. Acestea trebuie verificate periodic si sa lasi si la aprecierea angajatilor sa iti dea un feedback referitor la echipamentele folosite, daca le sunt confortabile sau ce ar imbunatati.

Incurajarea socializarii la locul de munca

Desi locul de munca poate presupune comunicarea cu clientii ori unii angajatori ar putea crede ca asta i-ar distrage pe angajati, comunicare si socializarea intre colegi si cu superiorii poate chiar sa creasca productivitatea. Faptul ca se cunosc mai bine si stiu ca se pot ajuta unul pe celalalt, poate sa ajute si la legarea unei relatii benefice in folosul companiei.

Imbunatatirea abilitatilor printr-o pregatire periodica

Nu toti angajatii sunt la fel, insa atat pentru cei mai pregatiti pentru postul lor cat si pentru cei care nu se descurca atat de bine, se pot organiza periodic cursuri sau traininguri pentru a-I pregati profesional si astfel acestia vor putea fi mai productivi ulterior. Cursurile pot fi referitoare la munca pe care o presteaza, dar si cursuri de comunicare si dezvoltare personala.

Asculta ce spun si angajatii tai

Pentru ca angajatii sa poata lucra mai eficient si intr-un mediu pozitiv, au nevoie sa fie auziti si sa le fie ascultate solicitarile. Astfel, ii poti anunta ca oricand au nevoie sa ofere un feedback si o recomandare pentru a imbunatatii conditiile de munca, pot face asta in scris sau intr-o sedinta fata in fata.

Comunica planurile de viitor are companiei si cu echipa ta

Asa cum am precizat, angajatii au nevoie sa se simta importanti intr-un colectiv. Pe langa faptul ca poti sa le asculti recomandarile, poti chiar sa le si comunici periodic ce planuri de dezvoltare a companiei intentionezi sa realizezi pe viitor. In acest fel isi pot vedea si ei mai usor rolul in companie si iti pot proiecta o cariera pe termen lung in compania ta.

Ofera avantaje suplimentare

Desi poate oferi deja angajatilor tai bonuri de masa sau ai o grila stabilita prin care poti creste periodic salariul, poti sa vii si cu avantaje suplimentare precum abonamente la sala de fitness, abonamente la programe de filme ori vouchere pentru carti si electrocasnice.

 FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea