Social

#risc #categorie #imbolnavire #infectare #simptome #gripa porcina

Cum poti afla daca faci parte din categoria cu risc mare de imbolnavire cu gripa porcina

Ce risc exista se te infestezi cu virsul AH1N1? Dupa ce au studiat cazurile aparute in lumea intreaga, expertii sunt in masura sa-ti dea raspunsul. Acestia au intocmit o lista care arata ce categorii prezinta un risc mai mare de imbolnavire cu gripa porcina .

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca cei mai predispusi la aceasta boala sunt femeile insarcinate, copiii, in special cei mai mici de doi ani, adultii cu hipertensiune, cei ce sufera de boli ale inimii, ficat sau rinichi si obezii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca centrele de specialitate sa-i puna pe acestia primii pe lista de vaccinare, se anunta in Pro Tv.

Gravidele infectate cu gripa porcina pot pierde copilul 

Femeile insarcinate sunt cele mai vizate, si asta pentru ca ele pot dezvolta pe perioada sarcinii complicatii din cauza virusurilor gripale. Cum se manifesta gripa porcina la gravide?

Medicii ne dau raspunsul. Potrivit acestora, pe langa simptomele clasice ale gripei noi ( , apoase, febra intre 38 cu 5 si 39 cu 2), gravidele pot avea dureri de cap, varsaturi si diaree. Pentru unele dintre ele, boala poate avansa si mai rapid si poate duce la .

Copii mai mici de doi sunt deasemenea expusi la infectia. Si asta pentru ca nu au creat anticorpii necesari luptei impotriva acestei boli, fiind atat de mici.

De altfel, si in cazul copilasilor cu diferite probleme neurologice , cat si cei care sufera de boli cronice sau obezitate se pot imbolnavi foarte usor de gripa porcina.

Varstincii sunt mai feriti

Bolnavii cronici sub 65 cu afectiuni hepatice, cardiace sau renale prezinta un risc sporit. In timp ce batranii, in special cei care au prins virusul pandemic din 1918, sunt ceva mai feriti pentru ca au creat anticorpi, sunt de parere specialistii. Insa daca sunt infectati, varstincii pot dezvolta forme severe.

In conditiile prezentate mai sus, Guvernul a anuntat ca va cere Institutului Cantacuzino sa dubleze productia la 10 milioane de vaccinuri.  500.000 de doze dintre acestea vor fi achizitionate de urgenta, din strainatate, pentru imunizarea copiilor sub 15 ani. Vaccinarile vor incepe pe 26 noiembrie.

Medicamentele impotriva virusului AH1N1 se dau cu 200 de euro pe Internet

Pana atunci, din ce in ce mai multi romani se pregatesc pentru ce este mai rau. Pentru ca rafturile cu manusi si halate de unica folosinta din farmacii s-au vandut ca painea calda, iar antigripalele nu se mai vand la liber, tot mai multi apeleaza la Internet pentru achizitonarea medicamentelor. In mediul online, o cutie de 10 capsule ajunge si la 200 de euro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea