Social

#alegere tip vaccin # tip vaccin #vaccinare

Cum poti afla ce vaccin urmeaza sa primesti si ce poti face daca vrei un vaccin de la alta companie

Multa lume se intreaba ce vaccin urmeaza sa primeasca in momentul in care-si face programarea pentru vaccin. Asta deoarece platforma nu specifica numele vaccinului pe care o persoana urmeaza sa-l primeasca.

 

Medicul Valeriu Gheorghita a declarat insa ca pacientul isi poate da seama ce vaccin urmeaza sa faca dupa data la care este programat rapelul.

„In momentul in care te vei programa intr-un centru de vaccinare si platforma iti va aloca rapelul la ziua 21 sau la ziua 28 sau la ziua 56, vei sti ce vaccin urmeaza sa primesti”, a spus Valeriu Gheorghita la Digi24.

Vaccinul Pfizer are rapel la 21 de zile, cel de la Moderna – la 28, iar cel de la AstraZeneca – la 56 de zile.

Ce poti face daca nu doresti un anumit vaccin

Medicul a mai precizat ca majoritatea centrelor de vaccinare vor opera cu un singur tip de vaccin. Prin urmare, daca nu doresti imunizarea cu unul dintre vaccinurile de mai sus, tot ce trebuie sa faci este sa anulezi programarea si sa te programezi la un alt centru de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghita a mai explicat ca, in functie de varsta pacientului se vor afisa doar anumite centre de vaccinare, unde se pot face vaccinurile indicate pentru respectiva categorie.

Va reamintim ca vaccinul produs de Pfizer poate fi administrat de la varsta de 16 ani, Moderna de la 18 ani, iar vaccinul AstraZeneca este folosit pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18-55 de ani.

„Daca o persoana care are 17 ani si intra sa se programeze, fiind cu o boala cronica, o sa-i apara centre doar cu vaccinul Pfizer, care are indicatie pentru grupa de varsta. O persoana care are peste 55 de ani va avea fi afisate centre in care se regasesc vaccinurile Pfizer si Moderna. Pentru cineva care are intre 18 si 55 de ani vor fi afisate centre cu cele 3 vaccinuri”, a explicat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea