Social

#vopsea oua #traditii paste #oua paste #paste

Cum obtii cele mai frumoase oua de Paste. Rosu intens fara sa folosesti vopsea!

Vopseaua pentru oua din comert este plina de chimicalele, au anuntat cele mai noi studii. Astfel, suntem incurajati sa folosim din ce in ce mai putin acestea chimicale, care ne pot intoxica si imbolnavi. 

Astfel, daca vrei sa obtii cele mai frumoase oua de Paste, ai la indemana vopsea naturala. Pentru a vopsi ouale de un rosu cat mai intens poti folosi de exemplu macul. 

„Daca macul era inflorit, se foloseau petale proaspat culese, atunci cand Pastele se sarbatorea devreme se foloseau petale culese cu un an inainte, uscate si pastrate dupa o reteta anume. Oricum, era vorba de o munca istovitoare, la un litru de apa fiind necesare o jumatate de kilogram de petale de mac. Se obtine insa un rosu intens, extraordinar“, spun mesterii in icondeiat. Tot rosu, insa mai mult spre roz sau violet, se obtine din foi de ceapa rosie, sau din sfecla rosie.

O alta varianta ar fi sa fierbem ouale inainte si sa le punem la vopsit in fiertura de foi de ceapa, sfecla sau ce altceva am mai folosit“.

Tot foile de ceapa, aurie, de data aceasta, pot fi folosite pentru a se obtine galben. Si tot galben se mai obtine din coaja de mar paduret, care se desprinde de pe copac si se introduce ca atare la fiert. In respectiva fiertura ouale trebuie lasate cateva zeci de minute sau chiar o ora-doua pentru a capata culoarea intensa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea