Social

#cauciucuri de vara #acvaplanare # anvelope vara #nexxon

Cum eviti acvaplanarea intr-o zi ploioasa de vara

 

A venit vara, cu vreme destul de capricioasa, se pare, astfel ca nu se stie niciodata atunci cand pleci de acasa peste ce fenomene meteo dai cateva zeci sau sute de kilometri mai incolo. Ploile de vara sunt cele care le-ar putea pune probleme soferilor, din cauza fenomenului de acvaplanare care poate avea loc.

 

 

Capriciile vremii pun de obicei la incercare aptitudinile soferilor care, de obicei, ajung in situatii limita in care nu prea stiu cum sa reactioneze. Experienta, sangele rece si niste pneuri bune mai pot salva ceva. Daca pleci cu masina la drum pe vreme ploioasa, atunci ar trebui sa tii cont de cateva sfaturi pentru a evita accidentele provocate de acvaplanare.

In primul rand, trebuie sa stii ca fenomenul de acvaplanare apare atunci cand pe sosea exista prea multa apa, iar viteza de deplasare este prea mare. Practic, atunci cand anvelopele nu mai fac contact direct cu asfaltul, ele aluneca pe pelicula de apa si masina devine greu de controlat. De aceea trebuie sa eviti pe cat posibil acest fenomen. Cum?

Redu viteza

In primul rand, trebuie sa circuli cu prudenta. Cu cat viteza este mai mare pe timp de ploaie, cu atat riscul aparitiei fenomenului de acvaplanare este mai ridicat. Pe un carosabil umed, chiar si viteza maxima de 50 km/h in localitati poate fi periculoasa. Principalul lucru pe care nu trebuie sa-l faci este sa nu calci frana!

Foloseste anvelope bune

Dincolo de viteza, la acvaplanare intervine si uzura anvelopelor. Cu cat masina are cauciucuri uzate si cu un profil mai mic, cu atat mai greu poate fi evacuata apa. Anvelopa trebuie sa fie capabila sa elimine apa mai repede decat ea se strange in fata ei. Recomandarea este ca profilul sa nu fie mai mic de 2,5 mm, iar presiunea in pneuri sa fie cea corecta. De aceea, vara este necesar sa dotezi masina cu anvelope de vara. Nexxon iti ofera o gama extrem de variata de cauciucuri de vara care se comporta foarte bine la acvaplanare si care ofera o distanta de franare foarte buna.

Nu brusca masina

Cel mai important este ca atunci cand simti ca pierzi controlul masinii sa iti pastrezi calmul si sa actionezi cu sange rece. Nu brusca comenzile masinii, ci actioneaza cu blandete. Spuneam ca nu trebuie sa franzei deloc. Asteapta sa recastigi controlul masinii si apoi actioneaza mai accentuat frana si directia masinii pentru a schimba traiectoria.

Ia in calcul anvelope de ploaie

Daca trebuie sa pleci la drum lung si vremea se anunta capricioasa, atunci gandeste-te la o varianta de dotare a masinii cu anvelope de vara care au profilul in V, caracteristica anvelopelor special create pentru o mai buna rezistenta pe ploaie, intrucat profilul lor este conceput pentru a drena apa. Ideal este ca toate anvelopele sa aiba aproximativ aceeasi adancime a profilului. Daca se schimba doar doua anvelope, atunci profilul cel mai bun trebuie sa fie pe axul din spate, care da stabilitate masinii.

Intra pe site-ul nexxon.ro si alege anvelopele potrivite masinii tale. Le poti comanda si telefonic si in cel mult 24 de ore le primesti chiar la usa casei tale, insotite de certificatul de garantie.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea