Social

#contraventie #doasr penal #expertiza alcoolemie

Cum devii, perfect legal, din beat mort, usor ametit

O recalculare a alcoolemiei la Institutul de Medicina Legala ii scapa pe multi soferi prinsi bauti la volan de dosare penale .

Cei prinsi la volan bauti pot obtine efectuarea unei expertize de recalculare care, datorita formulelor aplicate, pot da o alcoolemie sub 0,8 grame la mie alcool in sange , astfel incat fapta nu mai e de natura penala, ci doar contraventie , scrie Evenimentul Zilei.

Comisia Centrala de Expertize care functioneaza la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" vrea schimbarea formulei dupa care se recalculeaza alcoolemiile.

Politistii de la Serviciului Politiei Rutiere Cluj se plang ca din cei 187 de soferi beti depistati de ei, 55 au cerut efectuarea de expertize prin care sa se recalculeze procentul de alcool in sange, in urma careia, in 30 de cazuri, alcoolemia coborase sub 0,8, "ajungand" pana la de trei ori mai mica decat la momentul in care soferii fusesera opriti de politisti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea