Social

#zahar #alimentatie nesanatoasa #alimente nesanatoase #consum de zahar

Tu stii cat zahar consumi zilnic? Iata ce se ascunde in alimentele din magazine

Magazinele abunda in alimente cu un continut bogat de zahar, o buna parte dintre cele mai populare fiind ticsite cu mai multe zaharuri decat poate procesa in 24 de ore organismul uman. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda un aport de maximum 6 lingurite de zahar zilnic, dar, odata consumat un astfel de produs popular, doza este depasita dramatic.

Reglementarea OMS isi propune sa reduca riscul de obezitate si pe acela al bolilor de inima, atat la copii, cat si la adulti, in contextul existentei unor produse procesate ce contin cantitati ascunse de zahar.

Desi nu includ neaparat cuvantul "zahar", unele produse existente pe piata, precum sosurile, bauturile carbogazoase si iaurturile, pot contine alte tipuri de zaharuri, ca fructoza.

Periculoase sunt mai ales dulciurile. Batoanele de ciocolata, de pilda, aparent inofensive, dat fiind gramajul lor redus, pot avea un continut neasteptat de mare de zahar. Astfel, ciocolata Twix numara nu mai putin de 6 lingurite de zahar, in timp ce un baton de Mars ajunge la 8 lingurite de zahar.

La capitolul bauturi racoritoare, dozele de 330 ml de Coca Cola si Pepsi contin 9 lingurite de zahar, iar cea de Fanta, 8.

Sursa foto: picstopin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea