Social

Cum au fost scoase din Kabul fotbalistele din nationala Afganistanului

Sindicatul FIFPro a anuntat, pe site-ul oficial, ca jucatoarele din nationala afgana de fotbal au fost evacuate, marti, din Afganistan.

FIFPro a multumit guvernului Australiei si comunitatii internationale dupa evacuare. "Multumim pentru evacuarea unui numar mare de jucatoare de fotbal si sportive din Afganistan. Aceste tinere, atat ca sportive cat si ca activiste, au fost in pericol si in numele colegelor sale din intreaga lume multumim comunitatii internationale pentru ca le-a ajutat", se mentioneaza pe site-ul sindicatului.

"Mai este mult de lucru pentru sustinerea acestor tinere si ii cerem comunitatii internationale sa se asigure ca ele vor primi tot ajutorul de care au nevoie. In plus, mai sunt multe sportive in pericol in Afganistan si ar trebui sa se depuna toate eforturile pentru a le sustine", a adaugat FIFPro.

"Ultimele zile au fost extrem de stresante, dar acum am obtinut o victorie importanta. Fotbalistele au fost puternice si curajoase in momente de criza si speram ca vor avea o viata mai buna in afara Afganistanului", a declarat Khalida Popal, fost capitan al nationalei afgane.

Jucatoarele au fost evacuate marti de la Kabul, cu un avion care a transportat peste 75 de persoane.

Saptamana trecuta, FIFA si sindicatul FIFPro au trimis mesaje mai multor guverne, cerand ajutorul acestora pentru evacuarea jucatoarelor de fotbal din Afganistan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea