Social

#roman #vanzare #hacker #nokia 1100

Cum au ajuns sa vanda romanii Nokia 1100 cu 2000 de euro

Modelul Nokia 1100 a ajuns sa fie vandut la preturi astronomice, dupa ce o companie obscura a spus ca acestea contin o componenta care poate fi folosita de hackeri.

Telefonul mobil vandut pe glob in 200 de milioane de exemplare a ajuns acum o raritate despre care unii cred ca ar valora o avere.

Informatii vehiculate sunt ca telefonul are un defect de fabricatie care poate fi folosit de hackeri pentru obtinerea parolelor unor conturi bancare personale care ar putea fi apoi golite cu usurinta, conform Romania Libera. 

Dupa propagarea informatiei despre telefonul Nokia 110, mii de romani care au pastrat telefoanele incearca sa le vanda acum la un pret mare. Afacerea pare o variatiune a inselatoriei cu masinile de cusut Singer.

Nokia a dezmintit ca telefonul ar avea defectiuni care pot fi exploatate pentru interceptarea datelor personale ale celor care folosesc telefonul pentru operatiuni bancare, dar pretul telefonului a urcat in continuare .

Site-urile romanesti au fost invadate de anunturi de vanzare a telefonului. Pe okazii.ro se pot gasi sute de anunturi ale celor care vand "Telefonul cautat", pentru sume intre 50 si cateva mii de euro.

Politia romana nu este interesata de afacerea Nokia 1100, care ar putea fi o escrocherie in masa. Serviciul de combatere a infractionalitatii informatice nu a declansat nici o investigatie in acest caz. "Aceasta problema nu a intrat pana acum in atentia noastra", a explicat Biroul de presa al Inspectoratului General al Politiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea