Social

#arme autoaparare neletale #arme autoaparare #autoaparare

Cum alegi cea mai buna arma de autoaparare neletala?

Incepand cu anii 2000, numarul atacurilor a crescut, iar sentimentul de nesiguranta a crescut destul de mult in ultimii ani. Aceasta situatie a democratizat accesul la armele de autoaparare.

Aceste dispozitive sunt, de obicei, pistoale de autoaparare cu bile de cauciuc, sprayuri lacrimogene, bastoane cu electrosoc etc.

Cum se alege o arma de autoaparare?

Deoarece pot aparea atacuri in orice moment, alegerea armei de aparare este importanta si trebuie adaptata conform reglementarilor. Ideea este ca cei interesati sa gaseasca arma potrivita, atat din punct de vedere al usurintei in utilizare, cat si din punct de vedere al impactului descurajant. De amintit ca, daca o persoana este atacata,  pentru a se apara este necesar sa reactioneze corespunzator la agresiune.

Tipuri de arme neletale

Armele de aparare, numite si anti-agresivitate, grupeaza toate armele neletale, ce fac  posibila confruntarea cu atacul extern al unui individ rau intentionat sau al unui animal. Aici sunt cateva exemple:

  • Spray cu gaze lacrimogene;
  • Baston cu electrosoc;
  • Pistoale cu bile de cauciuc;
  • Pistoale cu gaze.

Spray-ul cu gaze lacrimogene este un tip de arma de autoaparare foarte popular, fiind si destul de eficient.  Elibereaza gaze lacrimogene care imobilizeaza tinta pentru o perioada scurta de timp. Este insa suficient, pentru ca persoana agresata sa scape sau sa sune la politie. Atentie la manevrare – sa nu se intoarca aerosolul impotriva persoanei agresate, daca este folosit impotriva vantului.

Bastonul cu electrosoc este o arma de autoaparare ce ofera o protectie sporita. Oamenii il pot folosi pentru a se apara de agresori, caini vagabonzi sau animale salbatice. Este rezistent fiind confectionat din aluminiu dur pe baza de aliaj.  Descarcarea electrica a electrosocului este foarte puternica si zgomotoasa - va duce cu siguranta la intimidarea agresorului.

Pistolul cu gaze foloseste in loc de glont o capsula cu gaz iritant. In momentul in care arma este declansata, capsula se desface si gazul va fi impins in directia agresorului. Aceste arme de autoaparare produc un zgomot mare, aproape identic cu cel al unui pistol cu cartuse. Acest lucru se considera un avantaj – agresorul va fi destabilizat si, de asemenea, este evitata si apropierea altor agresori.

Ce masuri de precautie pot fi luate pentru a evita agresiunile?

Primul sfat: cea mai buna arma de aparare pe strada este adoptarea unui comportament preventiv. Daca persoana va evita locurile riscante, plimbarile in zone slab iluminate sau in toiul noptii si va urma cateva instructiuni simple de siguranta, cum ar fi:

  • sa nu poarte accesorii si bijuterii scumpe;
  • sa nu deschida portofelul in mijlocul strazii;
  • sa pastreze smartphone-ul in buzunar,

s-ar reduce drastic riscul unei agresiuni.

Al doilea sfat: nu trebuie sa raspunda la provocari si sa-si puna intrebarea "merita sa-mi risc sanatatea fizica?"

Al treilea sfat, foarte important: este necesar ca oamenii sa invete sa se apere folosind tehnici de autoaparare. De ce ? Pur si simplu, pentru ca atacatorul nu ezita sa intre in zona lor de confort si sa fie „fata in fata”. In aceasta situatie, armele de autoaparare pot fi inutile.

Sursa foto: ​​ pexels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea