Social

#alegere rezervor de apa #rezervor de apa

Cum alegem un rezervor de apa?

Unul dintre lucrurile pentru care avem prea putine criterii de informare si selectie corecta este alegerea unui rezervor de apa. Fie ca vorbim despre apa folosita pentru consumul propriu, de cea utilizata in activitati economice, industriale si agricultura, ori de instalatiile necesare pentru furnizarea acesteia, este important sa stim ca avem nevoie de recipiente care sa asigure calitatea si siguranta ei. Recipientele destinate stocarii lichidelor sunt acelea pe care ni le dorim si le folosim pentru pastrarea in siguranta a apei, dar si a altor lichide destinate consumului alimentar. Asadar, indiferent ce producator alegem, este important sa stim care sunt criteriile relevante pentru alegerea corecta a unui rezervor de apa.

Atunci cand vorbim despre instalatii de alimentare cu apa, fie ele normale, pentru uz propriu, sau industriale, este bine sa stim ca rezervorul poate avea mai multe forme: cilindrica, rectangulara, conica, ovala si paralelipipedica. Forma o vom alege in functie de instalatia pentru care este necesara, sau de spatiul pe care il avem la dispozitie. De aceea, este important sa ne orientam catre acei producatori si distribuitori de echipamente care ne pot pune la dispozitie produse de diferite forme si dimensiuni, perfect adaptate nevoilor noastre. Un astfel de producator sau distrubuitor va putea sa ne si indrume in alegerea corecta, la nevoie.

Este important sa acordam atentie sporita si la calitatea materialelor din care este creat un rezervor de apa, inainte sa il alegem. Rezervoarele sunt, in general, monobloc, din materiale precum polietilena lineara de densitate medie (LMDPE) si/sau copolimeri de etilena. Aceste materiale permit atat instalarea supraterana, cat si instalarea subterana a rezervorului. Anumite modele de rezervoare au si staturi interioare din polietilena care contine si compusi anorganici cu ioni de argint, cu efecte antimicrobiene. Acesti ioni de Ag ajuta la prevenirea dezvoltarii microbilor si constituie un plus calitativ pentru sanatate si stare de bine.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea