Social

#creier zahar #stres sanatate #zahar sanatate #studiu zahar

Cum afecteaza zaharul creierul. Are efecte nebanuite

Consumul de zahar, indeosebi la varste fragede, are aceleasi efecte asupra creierului ca si stresul si alte evenimente traumatizante. Studiul ingrijorator arata cat de periculos este zaharul din produse aparent inofenive precum limonada sau sucul.

Potrivit cercetatorilor care au analizat modificarile din regiunea creierului care controleaza functiile cognitive si raspunsul emotional, schimbarile produse de consumul de zahar au fost chiar mai semnificative decat cele cauzate de stres la o varstă  frageda.

Experienţele negative, cum ar fi stresul extrem sau abuzul, cresc riscul unei sănătăţi mintale slabe şi a afecţiunilor psihiatrice mai târziu în viaţă. Numărul evenimentelor traumatice (accidente, doliu, dezastre naturale, abuz fizic, sexual sau emoţional, violenţă domestică ) la care este expus un copil este asociat cu o concentraţie crescută a hormonului stresului, cortizolul, scrie csid.ro. De asemenea, stresul este responsabil si de dezvoltarea insuficienta a creierului. 

Experimentele cercetatorilor americani au aratat aceleasi efecte si in cazul consumului de zahar, in unele cazuri chiar mai accentuate.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea