INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Culorile avangardei. Arta in Romania 1910 - 1950

Expozitie organizata de Institutul cultural Roman cu sprijinul British American Tobacco Romania la Muzeul National de Arta. Joi, 12 iulie 2007, la orele 19.00, in Sala Tronului a Muzeului National de Arta al Romaniei (Calea Victoriei 49-53, corp central), va avea loc vernisajul expozitiei Culorile avangardei, organizata de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu British American Tobacco Romania si cu Muzeul National de Arta al Romaniei. Vor lua cuvantul Horia-Roman Patapievici , presedintele Institutului Cultural Roman, Roxana Theodorescu, Director General al Muzeului National de Arta al Romaniei, Erwin Kessler, coordonatorul proiectului “Culorile Avangardei” si Adrian Popa, Director Corporate, Legal & Regulatory Affairs British American Tobacco Romania. Expozitia Culorile Avangardei a constituit nucleul manifestarilor desfasurate in luna mai, sub egida ICR, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si al British American Tobacco Romania (partener privat unic), la Sibiu – Capitala Culturala Europeana in 2007. Dupa Bucuresti, in cadrul parteneriatului cu British American Tobacco Romania, expozitia va mai fi itinerata pana la sfarsitul acestui an la Constanta (septembrie – noiembrie) si Timisoara (noiembrie – decembrie). Itinerarea expozitiei Culorile Avangardei este sustinuta de British American Tobacco Romania. Cuprinzand peste 100 de lucrari, Culorile avangardei isi propune sa ilustreze contextul avangardei artistice din Romania, de la operele moderniste din jurul anului 1910 pana la montajele realist-socialiste ale deceniului sase. Tablourile expuse apartin maestrilor modernismului si avangardei din Romania: Pallady, Ressu, Eder, Ziffer, Michailescu , Maxy, Brauner, Iancu, Segal, Perahim, Tuculescu. Lucrarile provin din opt muzee din tara (Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti, Muzeul National Brukenthal din Sibiu, Muzeul de Arta Constanta, Muzeul de Arta Craiova, Muzeul de Arta Brasov, Muzeul Tarii Crisurilor Oradea, Muzeul Portilor de Fier Drobeta Turnu-Severin, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea) si ofera o imagine de ansamblu asupra mizelor ideologice si interferentelor estetice din arta anilor 1910-1950 in Romania. “Mai degraba decat sa se concentreze pe o abstragere si o extrapolare pedanta, purista a operelor de arta din mediul lor istoric – din ansamblul divers si bogat al artei din Romania in prima jumatate a secolului 20 – expozitia de fata survoleaza un fenomen cultural deosebit de dens si de complex, acela al coabitarii, tensiunii, discordiei si modelarii reciproce a modernismului, avangardismului si traditionalismului in perioada interbelica.” – Erwin Kessler, critic de arta, coordonator al proiectului Culorile Avangardei. Expozitia Culorile Avangardei va fi deschisa la Bucuresti in perioada 12 iulie – 2 septembrie 2007. Program de vizitare: miercuri – duminica, 11.00- 19.00 Gratuit: prima miercuri din luna

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea