Social

#curiozitati #cubul rubick #erna rubick

5 lucruri inedite pe care nu le stii despre Cubul Rubik

Cubul Rubik este un joc-problema de tip puzzle inventat in anul 1974 de sculptorul si profesorul de arhitectura maghiar Erna Rubik.

1. Primul sau nume a fost Cubul Magic. Initial, inventatorul a obtinut patent numai in Ungaria, in anul 1975.

2. Cinci ani mai tarziu, cubul Rubik a primit denumirea sub care este cunoscut si azi, dupa ce a fost vandut companiei americane de jucarii Ideal Corp Toy. In acelasi an, a castigat premiul German Game of the Year.

3. Cubul Rubik are, pe fiecare din cele sase fete, noua etichete de culori diferite. Scopul jocului este ca, prin rotirea fetelor cubului, culorile sa fie aliniate astfel incat fiecare fata sa aiba cele noua etichete de aceeasi culoare.

4. Cercetatorii au calculat toate combinatiile posibile ale cubului Rubik si au demonstrat ca o asamblare corecta a acestuia poate fi obtinuta in cel mult 20 de mutari. Olandezul Mats Valk este persoana care detine recordul de viteza in ceea ce priveste asamblarea corecta a unui cub Rubik, reusind aceasta performanta in 5,5 secunde.

5. Potrivit statisticilor, o persoana din sapte pe plan mondial a primit in dar sau a cumparat un cub Rubik, o jucarie care stimuleaza imaginatia, memoria si capacitatea de sinteza.

Sursa foto: imperfectspirituality.com
Autor: Gabriela Jianu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea