Social

Prezentul presei romanesti este disputat. Mai precis, numele ziarului pe care Cristian Tudor Popescu si fosta echipa de la 0 au anuntat ca-l vor scoate pe piata dupa Pasti.
Dan Turturica, fost redactor-sef la Evenimentul Zilei, actualmente colaborator la Realitatea TV, mizeaza tot pe Prezent, nume pe care sustine ca l-a inregistrat inca din ianuarie: Denumirea Prezent a fost inregistrata de mine la OSIM, in ianuarie, iar in urma cu citeva zile am primit confirmarea faptului ca sint posesorul. Vom lansa in curind noul nostru ziar, nu ne-am decis asupra numelui, dar Prezent ramine una dintre variante. Turturica sustine ca gazetarul Cristian Tudor Popescu a luat acest nume, care ii apartine, fara acordul sau, subliniind ca nu exista nici o legatura intre ziarul scos de C.T. Popescu si cel pe care-l va scoate fosta echipa EvZ.

Cristian Tudor Popescu spune insa ca a discutat deja cu fostul redactor-sef de la Evenimentul Zilei si ca ii va face o propunere. Am discutat cu Dan Turturica. Intr-adevar, el are o inregistrare la OSIM, dar si noi am primit raspunsul de la aceasta institutie ca titlul este liber. Acum incercam sa rezolvam problema si sa intelegem ce s-a intimplat la OSIM. In fine, daca situatia nu se rezolva, mai avem doua sau trei nume inregistrate sau ii putem face o propunere lui Dan Turturica. Si fosta conducere de la 0 tine la numele Prezent si spera ca vor gasi o solutie. Oricum, nu e ca si cum denumirea ar fi in proprietatea unui afacerist sau a unui mafiot. Este in proprietatea unui coleg de breasla, a unui prieten, este convins C.T. Popescu.
CTP: Nu e Vintu

C.T. Popescu a infirmat zvonurile ca in spatele ziarului s-ar afla Sorin Ovidiu Vintu . Actionariatul noului ziar este format din: C.T. Popescu - 32%, Mircea Dinescu - 20%, iar Adrian Ursu, Bogdan Chirieac si Lelia Munteanu - cite 16%. Ziarul nostru, finantat de investitori ziaristi romani, nu va fi o gazeta realizata dupa reteta, precum acelea aduse de trusturile straine, in care nu conteaza oamenii, ci doar profitul.
Tiraj de 100 de mii de exemplare

Prezent va fi un cotidian independent, de informatie si atitudine, publicatia va avea un format intermediar intre mare ( broadsheet ), gen 0, si mic (tabloid) precum Libertatea, cu 12-16 pagini, cu un prim tiraj de 100.000 de exemplare, preponderent alb-negru.

Mircea Dinescu va fi senior editor al ziarului care va avea pe prima pagina un logo infatisind doua degete ridicate, ca la scoala.
Ziarul din casuta postala

In luna mai va rasari pe piata un alt cotidian, orientat mai mult spre zona economica. Manager Sorin Rosca Stanescu , nume 0, actionariat majoritar doua firme din Insulele Virgine. 0 va aparea pe 8 mai si nu va fi in concurenta cu Ziua. Diferenta principala consta in veniturile cititorilor, noul ziar fiind adresat celor cu salarii de peste 350 de euro. 0 nu va fi un ziar al nici unui partid, dar va sta ca ideologie intre ramura Patriciu PNL si un partid popular care nu exista in Romania inca, spune Rosca Stanescu.

Societatea proprietara a ziarului 0 este Media Promovalores, la care sint actionari Radu Budeanu, cu 5%, si alte doua firme din strainatate: Promovalores Ltd. 75%, cu un aport de 500.000 de dolari si SSP Ltd., cu 20%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea