Social

#csm #ccr

CSM ignora decizia de neconstitutionalitate a CCR

Consiliul Superior al Magistraturii pare sa ignore decizia Curtii Constitutionale, care a anulat hotarea de validare a noilor membri CSM.

Magistratii contestati isi vor continua activitatea, cel putin pana la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR, arata un comunicat de presa emis de CSM.

"Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de decizia Curtii Constitutionale pronuntata in sedinta de azi, 25 ianuarie 2011, in legatura cu cele doua contestatii formulate de Partidul Democrat Liberal impotriva hotararilor Senatului de validare a membrilor Consiliului. In conformitate cu art. 147 alin. (4) din Constitutia Romaniei : "Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor".

Consiliul Superior al Magistraturii nu comenteaza decizia Curtii Constitutionale, urmand ca, dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial, sa analizeze implicatiile deciziei asupra activitatii Consiliului. Pozitia sau eventualele decizii ale Consiliului vor face obiectul unei conferinte de presa ulterioare publicarii deciziei si vor fi elaborate in formatul colegial consacrat", se arata in documentul citat de Gandul.info.

Curtea Constitutionala a anulat decizia prin care au fost investiti patru membri ai conducerii CSM: Victor Alistar, aflat in situatia de incompatibilitate potrivit ANI, si magistratii Lidia Barbulescu , Dan Lupascu si Daniel Chiujdea.

Potrivit Legii de functionare a Consiliului, cei trei magistrati nu ar mai fi avut dreptul sa candideze pentru al doilea mandat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea