Social

#discutie csm #daniel morar #sefia dna

CSM discuta miercuri daca Morar ramane la sefia DNA

Sectia pentru procurori a CSM va lua in discutie, miercuri, propunerea ministrului Justitiei pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Daniel Morar , potrivit ordinii de zi a CSM.

Potrivit ordinii de zi a CSM, miercuri va fi discutata "nota Directiei resurse umane si organizare privind propunerea ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a lui Daniel Morar ", informeaza NewsIn.

Ministrul Justitiei a anuntat vineri, pe 30 ianuarie, in cadrul unei conferinte de presa ca singura propunere pentru sefia DNA ramane Daniel Morar, actualul procuror sef al acestei institutii. Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri, pe 28 ianuarie, la Focsani, ca Daniel Morar si-a exprimat optiunea sa ocupe in continuare functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie. "Morar si-a exprimat optiunea de a ocupa, in continuare, postul de procuror sef la DNA", a declarat Laura Kovesi.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a precizat ca s-a intalnit, pe 23 ianuarie, cu procurorul general si cu Daniel Morar pentru a discuta despre activitatea DNA. Intalnirea a avut loc dupa ce Predoiu, a declarat, pe 21 ianuarie, ca cel mai probabil Daniel Morar va fi propunerea sa pentru sefia DNA.

O propunere pentru functia de procuror sef al DNA va fi anuntata in maximum doua saptamani, a mai spus Predoiu. Presedintele Traian Basescu a afirmat la TVR, ca mentinerea lui Daniel Morar la sefia DNA nu este o conditie obligatorie pentru ridicarea monitorizarii CE pe justitie, dar ca ar fi o eroare inlocuirea sa in conditiile in care Comisia apreciaza activitatea Directiei pe care acesta o conduce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea