Social

#csm #declaratie victor ponta #consiliu superior al magistraturii

CSM considera ca afirmatiile lui Ponta au "potential de intimidare si decredibilizare a justitiei"

Inspectia Judiciara a fost sesizata, luni, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in legatura cu declaratiile publice cu "cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei" facute de premierul Victor Ponta, deputatii Mihai Voicu si Varujan Vosganian, precum si de europarlamentarul Ramona Manescu.

"Astazi, 13 august 2012, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea dispunerii si efectuarii de verificari privind posibila incalcare a independentei justitiei prin afirmatiile publice de data recenta ale doamnei europarlamentar Ramona Manescu, ale domnilor deputati Varujan Vosganian si Mihai Voicu, precum si ale domnului prim-ministru Victor Ponta", se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

"Sesizarea Inspectiei Judiciare vizeaza, in special, interventiile acestora in calitate de lideri politici si formatori de opinie, prin declaratii ce depasesc limitele de disciplina a discursului public, cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei, ca putere a statului", potrivit aceluiasi comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea