Social

Croatia s-a calificat in sferturi, dupa 2-1 cu Germania

Echipa nationala a Croatiei a castigat, joi, in fata Germaniei, scor 2-1, si este calificata in sferturile de finala ale Campionatului European, indiferent de rezultatele din ultimele jocuri ale grupei.

Croatia: Pletikosa - Corluka, Robert Kovac, Simunic, Pranjic - Srna (Leko 80), Niko Kovac, Modric, Kranjcar (Knezevic 85) - Rakitic, Olic (Petric 72). Selectioner: Slaven Bilic.

Germania: Lehmann - Lahm, Mertesacker, Metzelder, Jansen (Odonkor 46) - Frits (Kuranyi 82), Frings, Ballack, Podolski - Klose, Gomez (Schweinsteiger 65). Selectioner: Joachim Low.

Cartonase galbene: Srna 27, Simunic 45+1, Leko 90+2, Modric 90+2 / Ballack 75, Lehmann 90+2

Cartonas rosu: Schweinsteiger 90+2

Arbitri: Frank De Bleeckere - Peter Hermans, Alex Verstraeten (toti Belgia)

Stadion: Worthersee (Klagenfurt); Spectatori: 30.000

Cum s-au marcat golurile:


1-0, min. 24: Pranjic a centrat de pe partea stanga, iar Srna a reluat in plasa cu piciorul, dupa ce a reusit sa ii ia fata lui Jansen.

2-0, min. 62: Rakitic a trimis un sut-centrare de pe partea dreapta care l-a surprins pe Lehmann, portarul german a deviat mingea in bara, iar aceasta a ricosat la Olic, care a reluat in poarta goala din apropiere.

2-1, min. 79: Ballack a incercat sa reia cu capul spre poarta croatilor, mingea a fost respinsa de un aparator, dar a ajuns la Podolski care a reluat in plasa, din vole.

In ultimele minute ale partidei, Schweinsteiger a fost faultat de Leko, iar neamtul a reactionat si l-a bruscat pe croat. Arbitrul i-a aratat direct cartonasul rosu lui Schweinsteiger, dar si un cartonas galben lui Leko pentru intrarea care a condus la acest incident.

La un moment dat, in spatele portii germanului Lehmann a fost aruncata o petarda de unul dintre spectatori, lucru care l-a ingrijorat vizibil pe presedintele UEFA, Michel Platini , mai ales ca incidentul s-a mai repetat de cateva ori pe parcursul partidei.

In urma reusitei din aceasta partida, Podolski l-a egalat in clasamentul golgheterilor acestui turneu final pe spaniolul David Villa , ambii avand la activ cate trei reusite.

In urma acestui rezultat, Croatia a acumulat sase puncte si a devenit a doua echipa de la acest Campionat European care isi asigura calificarea in sferturile de finala ale competitiei, dupa Portugalia.

Astazi vor avea loc doua meciuri din Grupa C: Romania-Italia (Zurich, ora 19.00) si Olanda-Franta (Berna, ora 21.45).

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea