Social

#uniunea europeana #croatia ue #aderare ue

Croatia a intrat in Uniunea Europeana

Croatia a aderat, luni, la Uniunea Europeana. Aclamarea aderarii s-a facut la ora locala 00.00 (01.00, ora Romaniei), dupa 22 de la proclamarea independentei fata de fosta Iugoslavie.

"Bine ati venit in Uniunea Europeana", s-a adresat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, multimii care s-a adunat la Zagreb, cu putin timp inainte de a fi intonata "Oda bucuriei" a lui Beethoven - imnul UE. Astfel, Croatia a devenit cel de-al 28-lea stat membru al comunitatii europene.

Unul dintre principalele angajamente pe care si le-a luat Croatia fata de UE este protejarea a 1.300 de kilometri de frontiere terestre a Uniunii Europene, cu Bosnia, Serbia si Muntenegru, unde contrabanda si traficul de tot felul sunt un stil de viata.

Pentru a face fata acestei provocari, Croatia a cheltuit nu mai putin de zece milioane de euro pentru a-si procura echipamente profesionale pentru supravegherea frontierelor tarii.

Sursa foto: the-money-channel.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea