Social

#criza #flagrant #abuz minori #organe #trafic #copii

Criza: Parinti care vand organele copiilor

Doi parinti din bacau au fost arestati de ofiterii de la Crima Organizata in timp ce negociau vanzarea organelor copiilor lor pentru 10.000 de euro. Criza va inmulti numarul de saraci disperati care vor apela la traficul de organe sau de fiinte umane.

Romania ar putea deveni din nou un punct important pe harta traficantilor de fiinte umane. Specialistii spun ca recesiunea economica si saracia vor inmulti astfel de cazuri. In 2008, in conditiile unei economii neafectate de criza, traficul a ramas constant: 1.240 de cazuri inregistratrate de politie.

Dintre acestia, peste 100 au fost minori care au fost trimisi in Italia sau Spania unde au fost obligati sa munceasca sau au fost abuzati sexual.

La Bacau, doi betivi saraci au fost filmati in timp ce negociau pretul pe organele copiilor lor. Anchetatorii i-au prins pe cei doi, dupa ce acestia au semnat declaratii notariale, in care si-au exprimat acordul pentru transportarea copiilor in Timisoara pentru prelevarea de organe.

Unul dintre ei era dispus sa-si vanda cu totul fetita de 4 ani, spunand ca nu-i este de folos, fiind bolnava. 

"Monitorizam permanent anunturile privind vanzarile de organe. Daca sunt organizate prin filiere , astfel de operatiuni intra in sfera crimei organizate. In aceasta perioada de criza, de saracie acuta pentru unii romani , multi vor sa-si vanda organele. Din acest motiv, am infiintat un serviciu special, privind actiunile de vanzare de organe. Acest serviciu vizeaza atat traficul cu minori, cat si cel cu organe si tesuturi umane", a declarat comisarul-sef Sorin Oprea, seful Directiei de Combatere a Traficului de Persoane din Politia Romana, pentru Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea