Social

Criza medicamentelor nu s-a rezolvat. Distribuitorii de medicamente vor inchide depozitele pe 8 si 9 mai

Distribuitorii de medicamente inchid din nou depozitele pe 8 si 9 mai. Distribuitorii sunt nemultumiti pentru ca Ministerul Sanatatii nu a dat deocamdata nici un semn ca ar fi dispus sa intre la negocieri.

Cea mai recenta actiune de protest a distribuitorilor a avut loc pe 18 aprilie. Atunci, ei au acuzat Ministerul ca nu a respectat legea privind actualizarea preturilor la medicamente si ca nu a platit serviciile prestate de distribuitorii si importatorii de medicamente.

Importatorii de medicamente au protestat in urma cu doua saptamani fata de hotararea Ministerului Sanatatii de a ingheta pretul medicamentelor la un curs al euro mult mai mic decat cel actual. Producatorii si importatorii spun ca au pierdut deja 20 de milioane de euro.

De cealalta parte, ministrul Nicolaescu declarase ca este dispus sa inceapa negocierile cu reprezentantii organizatiilor de profil, dupa Paste. „Nu dorim scumpirea medicamentelor. (...) Suntem dispusi sa modificam legislatia in care sa stabilim riguros ce responsabilitati isi asuma distribuitorii de medicamente si cum vor fi sanctionati”, a declarat el recent.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea