Social

#viktor iuscenko #criza gaz #popularitate scazuta #ucraina

Criza gazului i-a scazut popularitatea lui Iuscenko la 2,4%

Cota de popularitate a presedintelui ucrainean Viktor Iuscenko a scazut la 2,4%, din cauza conflictului dintre Moscova si Kiev pe tema gazelor rusesti si a unui conflict politic intern.

Aceasta reiese dintr-un sondaj dat publicitatii luni si citat de AFP, realizat in perioada 17-28 decembrie de catre organizatia Initiative democratice, pe un esantion de 2.012 persoane, pe baza intentiilor acestora de vot in cazul unor alegeri prezidentiale anticipate .

Liderul opozitiei proruse Viktor Ianukovici , adversarul lui Iuscenko in 2004 in timpul Revolutiei portocalii, se afla pe primul loc in sondaj, cu 22,3% dintre intentiile de vot.

Pe locul doi se afla premierul Iulia Timosenko , cu 13,9% din intentiile de vot. Potrivit expertilor, ea este un posibil candidat la alegerile prezidentiale prevazute pentru anul 2010. Fostul presedinte al Parlamentului ucrainean, Arseni Iateniuk, a carui popularitate a crescut dupa ce a fost demis in luna noiembrie, primeste 7,9% dintre intentiile de vot.

"Cota de popularitate a presedintelui si premierului scad pe fondul conflictului" dintre cei doi, considera directorul Institutului sociologic ucrainean, Aleksandr Visniak...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea