Social

#jose manule barroso #criza gazelor #fondurile europene #traian băsescu

Criza gazelor, printre subiectele de discutie dintre Basescu si Barroso

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la plecarea catre Bruxelles, ca printre subiectele importante care vor fi dezbatute cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso , se afla reducerea perioadei de aprobare a proiectelor care vizeaza utilizarea fondurilor europene precum si criza gazelor generata de disputa dintre Ucraina si Rusia.

In declaratia de presa facuta la plecare, pe Aeroportul Henri Coanda , Traian Basescu a precizat ca obiectivul major al intalnirii este legat de fixarea prioritatilor Romaniei pentru 2009, mai ales ca la discutie vor participa si reprezentantii noului guvern, printre care premierul Emil Boc si ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Subiectele de discutie, dincolo de prioritatile Romaniei vor fi legate de criza economica la nivel european si solutiile pe care Romania le vede in context european", a spus seful statului. De asemenea, un alt subiect aflat pe agenda este accelerarea utilizarii fondurilor europene.

"Daca la Consiliul din decembrie s-a stabilit scurtarea procedurii de aprobare a proiectelor la Buxelles de la 87 la 30 de zile, trebuie sa clarificam cum facem acest lucru si pe plan national ", a declarat Traian Basescu, subliniind ca "avem o lege care face ca procedurile sa treaca mult de 90 de zile, uneori trecand de 120 de zile".

In opinia sa, in acest sens "trebuie facuta o adaptare la imperativul european si de ordin practic, al crizei economice". Un alt subiect aflat pe agenda intalnirii de la Bruxelles este viziunea Comisiei Europene cu privire la criza gazelor generata de disputa dintre Ucraina si Federatia Rusa . Pe agenda va figura si abordarea Romaniei cu privire la structura Comisiei Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea