Social

#ieftiniri #chirie #imobiliare

Criza financiara ieftineste chiriile

Chiriile vor scadea incepand de anul viitor. Analistii imobiliari spun ca numarul mare de apartamente scoase la inchiriat pentru ca nu isi gasesc cumparatori va contribui la prima ieftinire a chiriilor dupa multi ani de scumpiri consecutive.

Chiriasii devin din ce in ce mai atenti la dotarile apartamentelor si la accesul la mijloacele de transport. Supraoferta in domeniul imobiliar va duce la o scadere simtitoare a chiriilor chiar in urmatoarele sase luni.

Chiria este, in general, puternic corelata cu pretul apartamentelor . In luna octombrie, preturile la imobiliare au continuat sa scada, inregistrand un nivel cu 16% mai mic ca la inceputul anului. Ieftinirea vine sa regleze piata in care locuitorii capitalei platesc printre cele mai mari chirii din Europa. Doar in capitale ca Paris, Londra si Madrid, unde veniturile sunt mult mai mari, se gasesc chirii mai mari ca in Bucuresti.

Cei care vor sa cumpere o locuinta sunt in asteptare. Scaderea preturilor sau o stabilizare a pietei va duce la cresterea vanzarilor , dar pana atunci, chiriile vor scadea in urmatoarele sase luni in Bucuresti cu pana la 33% in sectorul 6. Ieftinirile afecteaza intreaga capitala: analistii imobiliari spun ca pretul chiriilor scade cu minim 14% in unele sectoare.

Mai multe detalii despre scaderea preturilor la chirii gasiti in Jurnalul National 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea