Social

#brasov #tvr #cerbul de aur

Criza a rapus "Cerbul de aur"

" Cerbul de Aur ", un festival international cu traditie in tara nostra, ar fi trebuit sa se desfasoare in perioada 1-6 septembrie la Brasov. Cu toate acestea, Consiliul de Administratie al TVR amana sedinta in care trebuie luata o decizie in acest sens. Mai mult, editia din 2010 ar trebui sa sarbatoreasca "majoratul" acestui festival.

La scurt timp dupa ce s-a anuntat oficial inscrierea participantilor pentru acest festival, TVR a emis un nou comunicat in care sista orice inscriere, iar pana in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie in privinta organizarii "Cerbului de Aur".

"Inca nu stiu daca acest festival va avea sau nu loc. Vom astepta decizia TVR. In ceea ce ne priveste, noi suntem pregatiti sa suportam, asa cum am facut in fiecare an, o parte din cheltuieli. Doar televiziunea publica are licenta pentru "Cerbul de Aur" si ar fi dureros sa nu se poata organiza in acest an, mai ales ca asta s-a mai intamplat si in trecut", a declarat, pentru "ring", primarul Brasovului, George Scripcaru .

De cealalta parte, reprezentantii TVR spun ca saptamana viitoare se va lua o decizie in acest sens. "Realizarea sau nu a "Cerbului de Aur" se va decide saptamana viitoare in cadrul consiliului de administratie", a declarat Catalin Dumitru, PR-ul postului national.

"Sunt sigur ca nu va mai avea loc Cerbul de Aur"

In acest an, regizorul Petre Nastase, care a fost director artistic si al editiei din 2009 a Festivalului "Cerbul de Aur", ar fi trebuit sa se ocupe de programul artistic.

"Am inteles ca nu se mai face din cauza crizei. Proiectul pe care l-am facut eu era bazat pe musical, pe balet. Pentru acest proiect nu mai este timp pentru repetitii. In momentul asta trebuiau sa aiba loc pregatirile. Dar, in orice caz, daca mi s-ar spune ca se organizeaza "Cerbul", la experienta mea as putea gasi solutii. Oricum, artistii straini trebuiau sunati cu trei-patru luni inainte. Sunt mai mult ca sigur ca festivalul nu va avea loc anul acesta. Imi pare rau ca nu se continua acest proiect absolut superb. TVR e intr-o continua criza, este un elefant bolnav. Oricine ar veni la conducere tot asa o sa fie. De fapt, TVR este ca Romania, este o Romanie mai mica", a declarat, pentru "ring", Petre Nastase.

Vechea conducere aprobase festivalul

La inceputul lunii mai, TVR a transmis un comunicat in care anunta ca s-a aprobat bugetul pentru "Cerbul de Aur", fiind totusi mai mic cu 20-25% fata de anul 2009. Ei anuntau si premiile pentru cei interesati sa se inscrie in concurs, astfel: pentru Trofeul "Cerbul de Aur" se acordau 10.000 de euro, pentru cel de argint, 7.000 de euro si cel de bronz, 5.000 de euro, plus alte premii.

Surse din TVR sustin ca, in acest an, Festivalul "Cerbul de Aur" nu se mai organizeaza, nefiind aprobat bugetul de noul consiliu de administratie .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea