Social

Criticii contractului Bechtel, amenintati cu instanta

Geoana si ai lui tin foarte mult ca autostrada Bucuresti - Bors sa fie construita. Prezenti sambata la Poiana Brasov, presedintele PSD, Mircea Geoana, si fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, au indemnat societatea civila sa faca presiuni asupra guvernului vizavi de acest proiect. Mircea Geoana a asigurat ca va face lobby la statele si organismele europene. "Daca cineva din actualul guvern mai vine in fata opiniei publice si spune ca pe contractul cu Bechtel a fost o virgula care este in afara legii, vom avea o actiune politica foarte viguroasa. Vor fi dati in judecata toti cei care mai spun ca trebuia sau nu trebuia o virgula in contractul cu aceasta firma", a amenintat liderul pesedist. Mircea Geoana a criticat plin de zel actuala putere pe aceasta tema: "Guvernul trebuie sa ia o hotarare strategica in privinta dezvoltarii economice, in sensul ca trebuie sa se hotarasca daca se pune accent pe infrastructura si pe investitiile publice". Tot el a mai spus ca proiectul Bechtel este un proiect valabil si european, chiar daca e facut cu o firma americana. Nici Miron Mitrea nu a pierdut ocazia de a-si arata coltii , afirmand ca autostrada Bucuresti - Bors nu a intrat in constructie din cauza lipsei de vointa politica. "Daca pana in mai-iunie 2006 nu incep lucrarile, proiectul poate fi considerat pierdut. In acest caz, se va putea vorbi de autostrada Bucuresti - Brasov abia in 2009 sau 2010", a declarat Mitrea.

Replica ministrului democrat al transporturilor nu a intarziat sa apara. Gheorghe Dobre a acuzat PSD ca ar fi trebuit sa acorde prioritate realizarii cordonului IV paneuropean. "Daca tot au vrut sa faca autostrazi, de ce nu au asigurat in patru ani finantarea tronsonului de la Cernavoda la Constanta, care era firesc sa fie facut cu prioritate, mai ales ca acest tronson se afla pe tronsonul IV paneuropean?", a intrebat Dobre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea