Social

#primar suspendat #Cristian Popescu Piedone arest libertate #cristian popescu piedone

Cristian Popescu Piedone scapa de puscarie!

Astazi, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca primarul suspendat Cristian Popescu Piedone si cele doua angajate ale primariei Sectorului 4 sa fie judecati in stare de libertate.

Cei trei au fost arestati sambata pentru 30 de zile. Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatiile formulate de Piedone si cele doua functionare la decizia de arestare din 7 noiembrie luata de Tribunalul Bucuresti, respingand, ca nefondata, propunerea DNA de arestare a celor trei.

Decizia este definitiva, astfel ca Piedone, Luminita Larisa Ganea si Aurelia Iofciu vor fi pusi in libertate.

 

 

De ce fusese Piedone arestat

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva a fostului primar Cristian Popescu Piedone si a doua angajate de la Primaria Sectorului 4, in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu autorizarea clubului Colectiv.

Procurorii arata ca Piedone si cele doua angajate si-au "asumat" incalcarea legii si implicit consecinta functionarii clubului Colectiv in conditii de nesiguranta publica.

Printre motivele pentru care se impune arestarea preventiva a celor trei, procurorii invoca dispretul manifestat fata de garantarea dreptului constitutional la viata si indiferenta profesionala si superficialitatea indeplinirii atributiilor in emiterea unor autorizatii de functionare pentru SC Colectiv SRL ‘fara un minim efort de verificare a documentelor depuse la dosar’.

Anchetatorii arata ca inculpatii aveau obligatia de a constata ca SC Colectiv Club SRL nu poate sa desfasoare activitati de alimentatie publica in spatiul din Bucuresti pentru ca nu exista dovada ca protectia la foc este asigurata in incinta respectiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea