Social

#cristian diaconescu #vizita chisinau #ministru externe

Cristian Diaconescu si-a inceput vizita la Chisinau

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu si-a inceput, joi dimineata, vizita la Chisinau, prima la nivel bilateral pe care o efectueaza de cand este sef al diplomatiei, cu o intrevedere cu omologul sau moldovean, Andrei Stratan .

Intalnirea celor doi ministri va fi urmat de o reuniune in plen a delegatiilor, programata sa dureze 45 de minute. La pranz, seful diplomatiei romane va fi primit de presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

In cursul dupa-amiezii, delegatia Romaniei va depune o coroana de flori la mormandul poetului Grigore Vieru . Coroana a fost adusa de la Bucuresti si nu a scapat de filtrul de securitate de pe aeroportul Otopeni, fiind trecuta prin scannerul cu raze X.

Grigore Vieru a incetat din viata la 18 ianuarie, iar la funeraliile sale, desfasurate marti, a participat din partea Guvernului roman ministrul culturii, Theodor Paleologu. Seful diplomatiei romane mai are prevazuta la Chisinau o intalnire cu primarul general al capitalei moldovene, liberalul Dorin Chirtoaca. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea