Social

Cristian Boureanu, in plimbare pe la DNA

Deputatul Partidului Democrat-Liberal a fost citat in aceasta dimineata la Directia Nationala Anticoruptie , in dosarul "Loteria". Fostul membru PNL este acuzat de abuz in serviciu.

Procurorii anticoruptie ancheteaza contractul semnat de Loteria Romana in 1992 cu firma greceasca INTRACON care s-a angajat sa livreze echipamente pentru automatizarea sistemelor Loteriei.

Contractul a fost completat opt ani mai tarziu printr-un act aditional considerat de procurori pagubos pentru institutia Loteriei.

Actul aditional a fost aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor a Loteriei din care faceau parte actualul deputat PD-L, Cristian Boureanu, in calitate de consilier al Ministerului de Finante, Ioan Nicolescu, inca secretar general in Ministerul de Finante , si Eugen Nicolaescu, actualul ministru al Sanatatii, pe atunci secretar general adjunct al Ministerului de Finante. Adunarea era prezidata de Nicolae Cristea , director al Loteriei.

La iesirea de la DNA, Boureanu a precizat ca este vorba de un act aditional la un contract semnat in 2000 si ca astazi i-au fost prezentate invinuirile in dosarul "Loteria Nationala".

"Am aflat invinuirile astazi, insa mai multe stiu avocatii mei. Eu am inteles ca este vorba de un abuz in serviciu, ceva de genul, si este o chestiune colaterala, deci nu direct implicat. O sa rezolvam, cred ca este o chestiune tehnica", a declarat vicepresedintele PD-L.


Audierile anticoruptie ar putea fi amanate

Vicepresedintele PDL a mai spus ca le-a solicitat procurorilor DNA ca audierile urmatoare sa aiba loc la sfarsitul campaniei electorale.

"Am solicitat ca audierile urmatoare, dupa ce consultam documentele, sa fie la sfarsitul campaniei electorale si inteleg ca nu va fi niciun fel de problema sa imi vad in continuare de campania electorala. Avocatii mei o sa mearga intre timp si o sa ia documentele", a adaugat Boureanu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea