Social

#varful aconcagua #expeditie romaneasca #record #la 14 ani #alpinista

Crina Popescu a cucerit, la 14 ani, varful Aconcagua

Crina Popescu, in varsta de 14 ani si o luna, a atins pe 10 ianuarie cel mai inalt masiv din afara Asiei, varful aconcagua (6.962 metri), pe ruta Ghetarului Polonez .

Crina Popescu a devenit astfel cea mai tanara alpinista care a urcat pe acest munte, se arata intr-un comunicat de presa remis agentiei NewsIn.

Echipa care a reusit escaladarea a fost formata din Crina Popescu, Ovidiu Popescu si Daniela Tudor. Cei trei au mai incercat escaladarea, dar din cauza conditiilor meteo s-au intors din drum. Astfel, la a doua incercare, echipa a ales sa traverseze Ghetarul Polonez si sa faca jonctiunea cu Ruta Clasica la aproximativ 6.300 de metri.

Pe 10 ianuarie, echipa a atins varful Aconcagua la ora 15:30 (ora locala). Inainte de aceasta ascensiune, Crina Popescu a cucerit si cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), stabilind si aici acelasi record.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea