Social

#presedinte #prezidentiale #alegeri #campanie #program #crin-antonescu

Crin Antonescu vrea sa fie mai mult premier decat presedinte

Crin Antonescu se pregateste de alegerile prezidentiale si de campania al carei moment de start se apropie. El a dat publicitatii programul sau prezidential , un document plin de promisiuni mai degraba guvernamentale: TVA de 15%, cota unica de 10%, contributii sociale reduse, dar si numirea in fruntea Parchetului si a DNA a unor persoane care sa nu poata fi acuzate de preferinte politice.

Ieri, presedintele PNL a dat publicitatii programul sau prezidential, pe care il are in vedere pentru alegerile din toamna. Potrivit Cotidianul, principiile care stau la baza acestui program sunt legate de transformarea functiei de sef de stat in unul care sa propuna un proiect national, care sa fie un reper al indeplinirii unor obiective nationale clare dar si transformarea acestuia intr-un presedinte responsabil, unul “al tuturor romanilor”, nu unul jucator.

"In calitate de candidat la Presedintia Romaniei, imi asum un proiect national, care se poate sintetiza astfel: ordine in societatea romaneasca, sanse pentru fiecare roman", precizeaza Antonescu in programul sau electoral, "Este in puterea noastra sa schimbam puterea lor", care, potrivit analistilor, seamana mai degraba a program de guvernare decat a program prezidential.
 
Conform Cotidianul, seful PNL se angajeaza sa ofere un guvern “competent si responsabil”, care sa scada cota unica de impozitare la 10%, sa micsoreze TVA la 15%, sa diminueze contributiile sociale cu pana la 50% si sa aplice reduceri intre 5 si 10% pentru plata la termen a impozitelor, sa stimuleze crearea de locuri de munca in zone defavorizate, sa liberalizeze piata financiar-bancara.

In plus, in ce priveste justitia, liberalul doreste numirea in fruntea Parchetului General si a DNA a unor persoane care sa nu fie acuzate de preferinte politice, reducerea taxelor aferente actului de justitie, asistenta gratuita celor ce nu-si permit un avocat, stabilirea Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) ca institutie care stabileste modul de impartire a banilor pentru puterea judecatoreasca, dar si modificarea sistemului de salarizare a magistratilor, pe criteriul numarului sentintelor corecte pe care le pronunta, cu penalizari proportionale cu numarul de sentinte infirmate de instantele superioare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea