Social

Crin Antonescu: PNL are doua variante - guvernare cu PSD sau opozitia

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca, in opinia sa, singurele optiuni ale liberalilor sunt fie o guvernare alaturi de PSD, fie intrarea in opozitie, scenariu confirmat si de liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc."Din punctul meu de vedere - si precizez ca e un punct de vedere pe care vi-l dau ca sa spun ceva - pentru PNL sunt doua variante, doua si numai doua.

Fie, in conditiile in care va fi posibil, un guvern cu PSD-ul, fie neparticiparea la guvernare si trecerea in opozitie. A treia varianta cu PD-L-ul din multe motive, din punctul meu de vedere, nu se pune. Stiu ca nu e foarte artistic asa pentru negocieri sa excluzi variante, dar eu o sa va spun foarte deschis acest lucru", a afirmat Antonescu.

Vicepresedintele PNL a argumentat ca participarea la guvernare alaturi de un partid de stanga este posibila daca se ajunge "un compromis programatic, la un moment dat, pentru guvernare". El a adaugat ca varianta colaborarii cu PD-L, indiferent de respectul fata de unii lideri democrat-liberali, nu este sustinuta atata vreme cat identitatea PNL este pusa in discutie.

"Ce sa-i cer eu PD-L-ului, sa nu-l mai sustina pe Traian Basescu la presedintie? Ar fi caraghios, ar fi penibil , si nu le cer asa ceva, dar ar fi la fel de caraghios, de penibil si de descalificant in fata electoratului ca eu Partid National Liberal - repet, asta cred eu - sa il sustin pe Traian Basescu dupa ce am spus ca trebuie suspendat si l-am suspendat, am spus ca incalca in repetate randuri Constitutia, si cand, in fond, mi-e rusine mie, liberal, cu el ca presedinte al Romaniei", a expus Antonescu motivele pentru care, in opinia sa, nu este electoral posibila o colabolarea dintre PNL si PD-L.

Ipoteza unei guvernari PNL - PSD a fost confirmata si de liderul grupului social-democrat din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc. "Din ceea ce simt eu in momentul de fata, avand in vedere starea de spirit care exista in PSD, ne apropiem cu pasi marunti, dar siguri de PNL. Deci asta este o chestiune pe care nu pot sa o neg acum", a afirmat Hrebenciuc, precizand insa ca lucrurile se pot schimba pana in toamna.

Pe de alta parte, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti , a precizat, in privinta reluarii relatiilor cu PD-L, ca o astfel de varianta ar putea fi posibila numai in doua conditii: "ca PD-L sa se debaraseze total de pseudo-liberalii in frunte cu Theodor Stolojan si PD-L sa redevina un partid, in sensul sa aiba o atitudine obiectiva fata de presedintele tarii".

In replica, vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu a raspuns ca cele doua conditii sunt puse "doar ca sa aiba motivatie Bogdan Olteanu sa negocieze in continuare cu Vacaroiu, cu Vadim si cu Ion Iliescu".

"Eu nu am spus ca nu negociem cu PNL sau ca nu am fi dispusi. Eu raman la parerea ca sunt foarte multi oameni de calitate, oameni de dreapta in PNL, nemaivorbind de faptul ca sunt si subiectiv - am si prieteni in continuare la PNL", a mai afirmat liderul democrat-liberal, care s-a aratat deranjat insa de negocierile liberalilor cu PSD pe anumite posturi, precum a fost cel de presedinte al Camerei Deputatilor.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea