Social

#accident #rutier #carmen paunescu #anamaria straus #accidentul de pe kiseleff

Criminalii de la volan raman nepedepsiti

Oamenii de afaceri romani nu au voie sa faca inchisoare din cauza accidentelor rutiere pe care le provoaca. Desi ucid oameni prin neatentie sau viteza, ei beneficiaza de clementa din partea oamenilor legii si scapa fara nici o zi de inchisoare.

Un nou caz vine in sprijinul ideii ca oamenii cu bani si politicienii sau rudele de politicieni au parte de tratament diferit in fata legii. In urma cu doua zile un om de afaceri clujean, Gabriel Hilote, a accidentat mortal doua persoane, dupa care a fugit de la locul accidentului. Iar in loc de un apel catre numarul de urgenta 112, acesta si-a sunat, mai intai, avocatii.

Insa acesta nu este primul caz de acest gen din tara noastra. In urma cu un an doua accidente rutiere care aveau in rolul principal oameni de afaceri din diverse zone ale tarii, inclusiv Bucuresti, tineau prima pagina a ziarelor.

Doamna Davidoff este pedepsita la cursuri de prim-ajutor

Unul dintre acestea este cel al autoarei “accidentului de pe Kiseleff”. In luna martie 2008, s-a produs un accident carea tinut atentia publicului si in presa, dar si pe Internet. O tanara in varsta de 20 de ani a fost lovita pe o trecere de pietoni de pe Soseaua Kiseleff, iar autorul accidentului a parasit locul faptei. Insa ulterior s-a descoperit ca soferul masinii care a proiectat-o pe Tatiana Duplei pe o distanta de 20 de metri de la locul impactului este o cunoscuta femeie de afaceri, Anamaria Straus , cunoscuta drept detinatoarea firmei care importa tigarile Davidoff.

In urma anchetei si procesului, aceasta a fost condamnata la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri morale catre rudele fetei decedate, in suma de 135.000 de euro si alte 210.000 de euro despagubiri pe partea civila . In plus, pentru a nu merge la inchisoare, femeia trebuie sa respecte cateva masuri precum comunicarea schimbarii domiciului si urmarea anual, a unor cursuri de pregatire teoretica, pentru cunoasterea notiunilor rutiere, de mecanica si de prim-ajutor, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

Doctorul Ferrari invoca Constitutia pentru uciderea unui om

Un alt exemplu este cel al medicului timisorean Adrian Cocoana , care nu reuseste sa ajunga la inchisoare pentru ca a ucis un om de pe trotuar. Potrivit Evenimentul Zilei, pe 19 august 2008 acesta a depasit neregulamentar si fara sa se asigure si a acrosat un taxi, ajungand pe trotuar unde  a lovit doi pietoni- Lucian Reja-Peter, de 28 de ani, si prietena acestuia, Cristina Rohnean. La scurt timp, Lucian a murit.

Dupa producerea accidentului soferul a abandonat masina si victimele si a fugit, reusind sa ajunga la Politie abia dupa 30 de ore de la ora incidentului. In urma anchetei medicul a fost trimis in judecata, insa odata ajuns la judecata, dosarul lui a inceput sa fie tergiversat si “plimbat”. La cererea lui Cocoana, cazul a fost stramutat la Craiova, dupa ce avocatii doctorului au invocat faptul ca Cristina Rohnean, parte civila in proces, este sora vicepresedintei Tribunalului Timis.

Potrivit EVZ, o noua infatisare va avea loc maine la Judecatoria Craiova, dupa ce dosarul a revenit de la Curtea Constitutionala. Cazul a ajuns la aceasta instanta dupa ce avocatii au facut apel la cateva exceptii de neconstitutionalitate din Codul Rutier.

Carmen Paunescu s-a legat de victima accidentului

Un alt exemplu celebru este cel al sotiei politicianului Adrian Paunescu, Carmen Paunescu, care in urma cu cinci ani a accidentat mortal trei persoane. In august 2004, Carmen Paunescu a pierdut controlul jeep-ului pe care il conducea si a patruns pe contrasens, incercand sa depaseasca o coloana de masini. Jeep-ul a lovit frontal un autoturism Dacia Nova in care se afla familia Burlan din care a supravietuit o singura persoana, fiica familiei.

Silvia Burlan, care avea atunci 16 ani a primit drept despagubiri un apartament, o masina, 500 de lei pe luna si o vacanta pe an, iar Carmen Paunescu, nici o zi la inchisoare. In urma acestei decizii rudele Silviei si-au disputat tutela acesteia, tocmai pentru a putea beneficia de banii primiti despagubire. Insa, in acest caz, intre victima si autorul accidentului s-a legat o relatie trainica:Carmen Paunescu a luat-o in grija pe Silvia, pe care o suna si alaturi de care a fost chiar si in ziua nuntii sale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea