Social

Crestinii ortodocsi au intrat in Saptamana Luminata

Crestinii ortodocsi intra astazi in Saptamana Luminata, pusa sub semnul innoirii si sperantei. In fiecare zi a acestei saptamani, Biserica are ritualuri specifice.

Astazi, de exemplu, in unele manastiri si biserici parohiale se face asa-numita slujba a Lititiei, la care preotii si credinciosii se roaga pentru ocrotirea tarii si pentru bogatia roadelor pamantului.

Marti dimineata, la Sfanta Liturghie se pregateste impartasania pentru bolnavi, iar de miercuri slujbele se desfasoara ca in zilele obisnuite de peste an.

In Vinerea Luminata a Pastilor se sarbatoreste Izvorul Tamaduirii. Ca si la Boboteaza , se crede ca, in aceasta zi, toate apele sunt sfintite si au puteri miraculoase de vindecare .

Anul ritual crestin incepe in Duminica Invierii, socotita sfarsit si inceput de ciclu calendaristic, urmand arhaicul model al mortii si al reinvierii naturii prin sacrificiul divinitatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea