Social

#bugetari #emil boc #pensii

Cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor incepe din februarie

Primele salarii majorate cu 15% vor ajunge la bugetari din luna februarie. Pensionarii incadrati in grupele I si II de munca vor primi majorari permanente la pensie.

"Incetul cu incetul, incepem sa avem semne bune ca mergem in directia corecta. Un asemenea semn este de exemplu faptul ca, incepand cu luna februarie, fiecare bugetar va primi pe card cu 15% mai multi bani decat a primit in octombrie. E un semn ca lucrurile merg in directia buna. Nu este foarte mult, dar este ceva", a declarat Emil Boc la TVR.

Pensionarii din grupele de munca 1 si 2, care au lucrat in conditii dificile, vor primi si ei pensii majorate din luna februarie.

"E vorba de 1.541.000 de pensionari care intra in aceasta categorie. Acest lucru este posibil ca efort pe care l-am facut anul trecut de adoptare a noii legi a pensiilor, care a impus principiul contributivitatii, si ne-a permis sa avem o lege corecta cu 22 de milioane de romani. Sa eliminam acele pensii speciale care n-aveau la baza principiul contributivitatii, sa-i rasplatim pe cei care au lucrat in grupe de munca speciale, adica in conditii grele, dificile, si sa aiba un bonus la pensie.

Si azi, incepand cu 2010, pentru ca in februarie se vor da banii inclusiv pentru ianuarie, 1.541.000 de pensionari din grupele I si II vor avea acest spor la pensie, care va fi permanent. Media este de 93 de lei. Sunt si cresteri de 158-160, si de 80, in functie de locul in care au lucrat. Daca cu rationalitate, rabdare si cu lucrul bine facut, mergem pe aceasta directie, ne vom consolida fiscal, iar Romania va fi ferita pe viitor sa mai aiba probleme asa cum a avut in 2009 si 2010", a explicat premierul, citat de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea