Social

#varsta pensionare femei #varsta pensionare #pensie #crestere varsta pensionare

Creste varsta de pensionare pentru femei. La cati ani se va iesi la pensie in Romania

Creste varsta de pensionare pentru femei, anunta ministrul Muncii, Marius Budai.

In prezent, varsta de pensionare pentru femei este de 61 de ani, iar pentru barbati de 65 de ani. Totodata, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar stagiul complet este de 35 de ani, atat pentru femei cat si pentru barbati..

Miercuri seara, Marius Budai a anuntat ca va creste varsta de pensionare pentru femei. Astfel, pana in 2030, varsta de pensionare va creste treptat de la 61 de ani, la 65, pentru femei.  

Exista insa exceptii. Pe modelul tarilor occidentale, Ministerul Muncii are in vedere o lege care prevede ca femeile care au avut mai multi copii sa poata iesi mai devreme la pensie.

"Este un lucru asumat prin PNRR. Varsta de pensionare la femei creste oricum in baza legii actuale 263 si va ajunge la 63 de ani, dupa care va urma o etapa unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-o data. Se va intampla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030", a mai precizat ministrul Muncii, Marius Budai la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea