Social

#decese provocate copii # hepatita misterioasa #decese copii #copii

Creste numarul deceselor provocate de hepatita misterioasa. Unde au fost inregistrate cele mai multe

Hepatita misterioasa face tot mai multe victime. Doar Marea Britanie a ajuns deja la 145 de cazuri. In total, la nivel mondial, au fost declarate peste 200 de cazuri de copii cu aceasta boala hepatica.

 

Cele mai multe cazuri au fost confirmate in Marea Britanie si SUA. Peste 200 de copii din peste 14 state ale lumii, sunt infectati cu hepatita misterioasa. 5 dintre acestia, in Romania. 

Dintre acestia, cel putin 18 tineri au avut nevoie de transplant de ficat. Cazurile sunt de „origine necunoscuta” si sunt, de asemenea, grave, potrivit OMS.

Din pacate, 4 copii si-au pierdut viata in urma infectiei. 3 sunt din Indonezia, iar unul din SUA. Pentru copilul din SUA se fac inca cercetari pentru a investiga cauza hepatitei misterioase.

Ministerul indonezian al Sanatatii a anuntat ca trei copii au murit din cauza unei „suspecte de hepatita acuta”. Decesele s-au produs in luna aprilile, la Jakarta.

Simptomele acuzate de copiii infectati includ: icter - ingalbenirea pielii si albului ochilor - precum si dureri abdominale, greata, varsaturi, diaree si urina inchisa la culoare, febra si, in cazuri grave convulsii si constientei. 

Ce este hepatita misterioasa care afecteaza copiii

Hepatita misterioasa este denumita astfel, deoarece cauza ei nu este un virus hepatic, ci o alta cauza, nedepistata. Teoria tot mai des invocata este ca aceasta ar fi cauzata de infectia cu adenovirus, care provoaca simptomele unei raceli usoare. O alta teorie este ca aceasta ar putea fi provocata de o infectie anterioara cu Covid, chiar si in forma asimptomatica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea