INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

# salariul minim european #salarii romani #cresteri salariale #salarii

Cresc salariile romanilor! Romania adopta salariul minim european. Cat vei castiga in plus

Marcel Ciolacu a anuntat ca Romania va adopta salariul minim european. Astfel, salariile vor creste considerabil pentru persoanele care castiga salariul minim pe economie.

 

Salariul minim european ajunge pe masa Guvernului, fiind format din 50-52% din salariul mediu brut. Acestuia i se vor adauga factori precum inflatie, rata de crestere a salariilor din Romania si productivitatea.

“Introducem azi salariul minim european in Romania, in concordanta cu directiva europeana si dupa consultari cu partenerii sociali. Urmarim protejarea puterii de cumparare, un castig salarial mediu brut cat mai apropiat de 50% din salariul mediu net pe economie si raportarea la productivitatea muncii”, a explicat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro.

Potrivit analistilor economici, salariul minim european ar putea ajunge la 3.800-4.200 de lei. Acesta are ca scop pastrarea puterii de cumparare a presoanelor cu venituri mici.

In prezent, salariul minim pe economie este de 3300 de lei, brut, iar la 1 iulie va creste la 3.700 de lei brut, 300 de lei dintre acestia fiind scutiti de taxe.

Desi salariul minim european va fi asoptat astazi, acesta ar putea intra in vigoare incepand cu luna ianuarie 2025.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea