Social

Cremele cu factor de protectie solara, necesare tot anul, obligatorii vara

Ingredientele SPF (Sun Protection Factor), adica cele care au factor de protectie solara, reprezinta o bariera invizibila impotriva radiatiilor UV, de aceea cremele cu factor de protectie trebuie folosite in orice sezon.

“Razele solare sunt puternice pe durata intregului an, acestea fiind din ce in ce mai periculoase din cauza subtierii stratului de ozon. Trebuie sa acordam o atentie deosebita modului in care avem grija de pielea noastra, in caz contrar, ne-am putea confrunta cu imbatranirea prematura a tenului sau cu probleme de sanatate mult mai grave”, explica Mihaela Leventer, medic primar dermatolog. Pe piata se gaseste o gama variata de produse, cu factor de protectie  intre 2 si 50. Acestea se aleg, in primul rand, in functie de culoarea tenului si varsta.

“Copiii si persoanele cu tenul deschis sau cu ochii deschisi la culoare trebuie in mod obligatoriu sa opteze pentru un factor de protectie mai ridicat. Ei au pielea mai sensibila, care se poate arde intr-un timp foarte scurt “, sustine dr. Leventer. Dermatologul spune ca alegerea SPF-ului necesar pielii se realizeaza tinand cont de durata expunerii la soare, in limita in care acesta nu este periculos si indicele SPF, prezent pe produsul cosmetic. Astfel, o crema cu SPF 20 asigura o protectie de pana la 400 de minute.

Stratul de crema trebuie sa fie subtire si reimprospatat la doua ore

Crema trebuie aplicata des, in strat subtire, pentru a asigura o protectie continua. “Cremele de protectie trebuie reimprospatate pe piele la fiecare 2-3 ore si dupa fiecare baie. Efectele nocive ale soarelui in exces nu tin cont de varsta sau sex.

Si barbatii trebuie sa foloseasca astfel de produse, pentru ca ele asigura un bronz sanatos, uniform, lipsit de riscuri si neplaceri”, adauga dr. Leventer. Mai mult, parintii trebuie sa acorde o grija deosebita copiilor, pentru care sunt obligatorii cremele cu cel mai mare factor de protectie.

Apoi este foarte important sa avem produse diferite pentru ten si pentru corp. Dermatologul spune ca fata este cea mai expusa la radiatiile UV, chiar daca nu suntem la plaja, de aceea, crema de zi ar trebui sa contina un factor de protectie mai mare.

Cat priveste gama de produse, indiferent daca sunt crema sau spray, ele au acelasi efect benefic. Totusi, dr. Leventer ne sfatuieste sa alegem produsele din farmacii, unde gasim o gama variata de dermato-cosmetice, care prezinta o serie mare de beneficii, comparativ cu cremele comercializate in supermarket-uri. In plus, asa suntem siguri ca SPF-ul trecut pe eticheta este o realitate si nu doar o strategie de marketing, a conchis medicul.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea