Social

# iq copii #dezvoltare intelectuala #inteligenta copii #copii saraci

Copiii saraci, mai putin inteligenti. Cauza incredibila!

Copiii care cresc in familii cu venituri mai mari au creierul mai dezvoltat si performante academice mai bune, arata un nou studiu neurologic initiat de Centrul Medical al Universitatii din Columbia in colaborare cu Spitalul Pediatric din Los Angeles.

Realizat pe un esantion de 1.000 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 3 si 20 de ani, studiul a urmarit dezvoltarea creierului in functie de situatia socio-economica a acestora, prin scanari repetate ale functiilor legate de autocontrol si anticipare.

Rezultatele, publicate luni in revista Neurostiinta naturii, au dezvaluit ca exista o dependenta puternica intre bunastarea parintilor si cresterea suprafetei creierului copiilor, in zonele legate de dezvoltarea competentelor academice si artistice.

Dupa ce au exclus contributia factorilor genetici, specialistii americani au ajuns la concluzia ca influenta banilor se traduce printr-o nutritie mai sanatoasa, acces la ingrijiri medicale, la scoli si la locuri de joaca mai bune, dar si la factori de mediu precum traiul in zone mai curate.

Toate aceste variabile sunt responsabile de dezvoltarea mai rapida sau mai lenta a creierului.

Foto:sanodox.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea