Social

Craiova si Clujul descopera violenta din scoli

In fiecare zi apare un nou caz de violenta in scoli. La Craiova, o eleva a fost batuta in aceste zile, de prietenul ei, in toaleta scolii. Ieri, la Cluj, un elev a aruncat o fiola cu gaz in sala de sport , bagindu-si 6 colegi in spital.

Scenariul de la Scoala Centrala din Bucuresti, unde o eleva a fost injunghiata de fostul prieten, face pui la Craiova. O eleva de 17 ani, de la liceul Gheorghe Chitu, a fost batuta marti, de prietenul ei, chiar in toaleta scolii. Conducerea liceului sustine ca prietenul fetei era cunoscut pentru violentele sale si avea interdictie de a mai patrunde in institutie. Cu toate acestea, tinarul a reusit sa sara gardul scolii, sa mearga la prietena lui si sa o invite la o discutie intima in toaleta scolii. A venit la mine si mi-a reprosat ca am fost in oras fara el. M-a adus la scoala, iar cind ne-am despartit, mi-a spus ca vine sa ma ia cind termin orele. I-am spus sa nu vina, si el s-a suparat. Ne-am dus amindoi in toaleta fetelor, sa stam de vorba, a povestit tinara batuta pina la lesin de prietenul ei.

La Cluj nu miroase a bine

Ieri, sase elevi ai Liceului de Arte Plastice din Cluj au ajuns la spital, cu stari de lesin, dupa ce un coleg de-al lor a aruncat o fiola cu un gaz urit mirositor in sala de sport.

Pina acum, nu s-a reusit identificarea gazului, medicii inlaturind ipoteza monoxidului de carbon. Cert e ca gazele au avut o concentratie puternica si si-au facut rapid efectul in mica sala de sport a liceului clujean. Ora de educatie fizica a fost imediat intrerupta, iar cei 27 de copii au fost scosi la aer, dupa ce mai mult de jumatate dintre ei au acuzat stari de lesin si ameteli.

Doctorul Ioan Figan, de la Spitalul Clinic de Copii din Cluj, a declarat ca, in cazul in care se vor simti mai bine, copiii vor fi externati cit de curind.

Politia si Inspectoratul Scolar au deschis o ancheta. (A.L.P)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea