Social

#cresc preturile la brazii de craciun #preturi brazi craciun #craciun #brad de craciun

Craciun 2022. Cat vor da romanii pentru un brad anul acesta. Preturile cresc alarmant

Au mai ramas doar 81 de zile pana la Craciun. Desi multi asteapta sarbatorile cu nerabdare, vestile nu sunt cele mai bune. Anul acesta pretul brazilor va creste. Iata cat vei fi nevoit sa scoti din buzunar daca iti doresti un brad natural.

 

Cei care doresc un brad natural de Craciun vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar. Asta deoarece preturile brazilor vor creste simtitor, la fel cum s-a intamplat si in cazul alimentelor si a celolalte produse.

Chiar daca sondajul a fost realizat in SUA, se asteapta ca acelasi efect sa se regaseasca si in Europa, inclusiv in Romania. Astfel, indiferent ca vorbim despre un brad, un molid sau un pin, crescatorii au afirmat ca sunt nevoiti sa creasca preturile. Astfel, anul acesta vom fi nevoiti sa scoatem cu pana la 20% mai multi bani din portofel pentru un brad. Iar totul este cauzat de inflatie, care a facut ca preturile pentru materialele necesare livrarii brazilor sa creasca. Prin urmare aceste cresteri se vor reflecta si in pretul brazilor.

“Real Christmas Tree Board” a facut un sondaj printre vanzatorii dde brazi de Craciun. Din 55 de vanzatori chestionati, 71% au declarat ca preturile vor creste cu 5 pana la 15%, in timp ce restul au declarat ca se asteapta la cresteri de 20% sau peste. 

„Am intrebat si consumatorii ce asteptari au cu privire la preturile brazilor de Craciun in acest an. Si acestia ne-au spus ca se asteapta sa plateasca mai mult pentru brazi din cauza inflatiei, dar afirma ca vor continua sa ii cumpere”, explica directorul executiv al Real Christmas Tree Boar, Marsha Grey, pentru CNN.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea