Social

#pensionari #alimente de baza #cosul de solidaritate # alimente ieftine

Cosul de solidaritate: alimente de baza mai ieftine pentru pensionari

Guvernul a aprobat "Cosul de solidaritate ", un proiect propus de UNPR , ce prevede ca pensionarii sa poata achizitiona alimente de baza la pret de producator.

"Consideram oportuna initiera unui program guvernamental numit cosul de solidaritate avand ca obiect sprijinirea pensionarilor prin acordarea lunar, contra cost, la pretul cel mai scazut posibil a unui pachet continand alimente de baza: faina, zahar, ulei, malai, orez si altele", se precizeaza in memorandumul semnat de mai multi ministri si citat de EVZ.ro.

Programul va fi implementat prin consiliile locale si judetene, iar depozitele de produse se vor afla in administratia autoritatilor locale.

Initiativa UNPR inlocuieste Programul European de Ajutoare pentru persoanele cele mai defavorizate din Romania (PEAD), care expira in 2012.

"Cosul de solidaritate" nu presupune niciun efort bugetar, se arata in comunicatul UNPR, iar initiativa ar putea deveni un sprijin pentru pensionarii romani din toamna acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea